Ny neonatal-bygning på Kolding Sygehus bygges med omtanke for mennesker og miljø

Opførelsen af den nye neonatal-bygning på Kolding Sygehus markerer starten på en omfattende modernisering af fødeafdelingen. Med omtanke for både mennesker og miljø er BEWI’s 100% genanvendte EPS-isolering, GreenLine, anvendt sammen med BEWI’s radonplade, som nedbringer radonindholdet i indeluften med op til 99%.

GreenLine på Kolding Sygehus. Foto: Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S

Projektet, som skal sikre forbedrede faciliteter for både mødre og for tidligt fødte børn, er en del af Region Syddanmarks målsætning om at skabe moderne og tidssvarende fødemiljøer.

Hansson & Knudsen A/S er totalentreprenør på opgaven, mens Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S har stået for betonentreprisen. 

Fokus på ansvarlige materialer og effektivitet 

Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S har anvendt BEWI’s GreenLine-isolering og radonplader til at dække 1.600 m² gulvareal. Frank Simonsen, ejer og administrerende direktør, fortæller, at de ikke kendte til BEWI’s radonplade før denne opgave, men at erfaringerne har været positive:

"Den er jo voldsomt nem at arbejde med, og man kan hurtigt skære den til. Samtidig er der penge at spare ved at bruge pladen, bemærker Frank Simonsen og fortsætter: ”Jeg frygtede lidt, at den ville blæse væk, bare der kom et vindpust, men vi kombinerede udlægningen af pladen med udlægningen af GreenLine-isoleringen."

Udover anvendelse af radonpladen blev alle sider af bygningen sikret med dug, og der blev anvendt glødetrådsskærer til at tilpasse GreenLine-isoleringen. 

Klar til fremtidens byggestandarder

Den nye neonatal-bygning skal leve op til Region Syddanmarks byggeregulativ for en grønnere bygningsprofil. Bygningen skal DGNB-certificeres og opnå et guldcertifikat. Det forventes, at den nye fødeafdeling på Kolding Sygehus står færdig i slutningen af marts 2025.

Foruden GreenLine-isoleringen og BEWI’s radonplade har Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S også anvendt BEWI’s Flamingo-drænplader til drænering og isolering af kældervægge.

BEWI Radonplade og GreenLine-isolering på Kolding Sygehus.. Foto: Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S

Ekspertise og kvalitet hos Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S

Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S, med base i Christiansfeld, udfører stort set alle former for opgaver og udmærker sig særligt inden for industri- og erhvervsbyggeri. Virksomheden, der er grundlagt i 1979, har ti ansatte.

Kvalitet er det vigtigste for Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S, som arbejder landsdækkende.

Frank Simonsen, ejer og adm. direktør af Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S.. Foto: Stepping Ingeniør- og Byggeforretning A/S

03.07.2024BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Ny neonatal-bygning på Kolding Sygehus bygges med omtanke for mennesker og miljø

25.06.2024BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Isolering i et klima under forandring

13.03.2024BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Genanvendt GreenLine-isolering fra BEWI bidrager positivt til klimakrav i Coop Byen

05.02.2024BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Opnå dine klimamål med GreenLine genanvendt Flamingo-isolering

16.11.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

BEWI anvender brugt super EPS i ny isolering

18.10.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Entreprenør vil anvende Thermomur® i fremtidige byggeprojekter