Genanvendt GreenLine-isolering fra BEWI bidrager positivt til klimakrav i Coop Byen

I Coop Byen i Albertslund anvender totalentreprenør HHM A/S genanvendt GreenLine-EPS-isolering fra BEWI Insulation Danmark i opførelsen af 138 boliger. Både området og boligerne skal DGNB Guld-certificeres og boligerne Svanemærkes.

GreenLine på byggeplads.. Foto: BEWI Insulation Danmark A/S

Siden september 2023 har HHM A/S arbejdet på det første byggeri i Coop Byen, som omfatter en boligkarré med et samlet fodaftryk på omkring 2.300 m². 

Som et led i en løbende forbedring af byggeriets CO2-aftryk er valget af terrændæksisolering faldet på genanvendt GreenLine-isolering fra BEWI. Indtil videre er fundamenter og terrændæk støbt på tre af boligkarrens fire bygninger, og arbejdet på den resterende pågår.

“Det var vores leverandør, som gjorde os opmærksomme på, at det var muligt at bruge genanvendt EPS-isolering i terrændækket. Det var vi naturligvis interesserede i at høre mere om, da særligt terrændækket vejer tungt i CO2-regnskabet. Al dokumentation blev sendt til vores totalentrepriseafdeling, som kiggede tallene igennem. Der er selvfølgelig en lille ekstraudgift ved at anvende GreenLine fremfor almindelig hvid EPS, men ud fra den samlede totaløkonomi, er merudgiften minimal,” siger Morten Gerber Larsen, byggeleder i Råhus og Anlæg i HHM A/S.

Går efter DGNB Guld og Svanemærkning af bebyggelser

I den første etape af Coop Byen skal der opføres tre boligkomplekser, som omfatter lejligheder, rækkehuse og et boligfællesskab. Der opføres derudover et fælleshus, et parkeringsanlæg, en børneinstitution samt en bypark i området. Hele etapens boligmasse skal DGNB-Guld-certificeres samt Svanemærkes. Den nye attraktive bydel er ejet og udviklet af PensionDanmark.

Stort fokus på C02-besparende materialer

Hos HHM A/S er ansvarlighed en integreret del af virksomhedens forretningsmodel lige fra arbejdsmiljø til byggematerialer. Udover GreenLine-isolering anvender virksomheden også CO2-reduceret beton i flere konstruktioner.

“Vi oplever, at materialerne lever fuldt ud op til deres funktion. Ligesom med GreenLine er materialerne gennemtestede, inden vi bruger dem, og vi kan derfor ikke mærke forskel,” siger Morten Gerber Larsen.

Effektiv materialehåndtering og minimering af spild er også en prioritet for HHM. Ved at bruge glødetrådsskærer til tilpasning af GreenLine-isoleringen, reducerer de spild sammenlignet med traditionelle skæremetoder.

Opnå certificering af dit byggeprojekt med GreenLine

BEWI indsamler EPS, som de genanvender til at producere GreenLine-isolering. Anvendelse af GreenLine er oplagt i forbindelse med Svanemærket og DGNB-byggeri og andre miljøcertificerede byggerier. GreenLine består af 100 % genanvendt materiale og har samme gode egenskaber som almindelig EPS.

GreenLine halverer CO2-udledningen sammenlignet med almindelig hvid EPS fra BEWI. Produktet er CE-mærket og egenskaberne for GreenLine er deklareret i Nordic Ecolabel portalen – En database over produkter som kan indgå i Svanemærket byggeri. 

GreenLine understøtter desuden DGNB-certificering ved at bidrage til nemmere genanvendelse, levere tredjepartsverificerede EPD'er, sikre fravær af uønskede indholdsstoffer, fremme energieffektivitet, bevare produktrobusthed over tid, forbedre termisk komfort og indeklima samt tilbyde 100% genanvendt EPS, der samlet set bidrager til DGNB's procesmæssige, miljømæssige, økonomiske, sociale og tekniske kriterier.

GreenLine genanvendelses-loop. Foto: BEWI Insulation Danmark A/S

13.03.2024BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Genanvendt GreenLine-isolering fra BEWI bidrager positivt til klimakrav i Coop Byen

05.02.2024BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Opnå dine klimamål med GreenLine genanvendt Flamingo-isolering

16.11.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

BEWI anvender brugt super EPS i ny isolering

18.10.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Entreprenør vil anvende Thermomur® i fremtidige byggeprojekter

04.10.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

BEWI leverer GreenLine, banebrydende genanvendt Flamingo-isolering, til 64 boliger i Ry

06.12.2022BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Gem varmekilden i gulvet med Jackons hurtigregulerende gulvvarmeplade