Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

Vi kan med glæde præsentere den nye bestyrelse

Foto: Sara Brun Nielsen

Vi kan med glæde præsentere den nye bestyrelse
 

Organisationer:

  • Nina Leth Hallas, Lederne (nyvalgt) 
     

SMV’er:

  • Isabelle Broddén, Klappir Nordic ApS (genvalgt) 
  • Sven Beyersdorff, Nordic Sustainability ApS (genvalgt) 
     

Virksomheder i alle størrelser:

  • Maria Skotte, Copenhagen Airports A/S (nyvalgt) 
  • Casper Pedersen, KPMG P/S (nyvalgt) 
  • Morten E. Rasmussen, Novozymes A/S (Novonesis) (nyvalgt) 
     

De tilslutter sig de nuværende medlemmer af bestyrelsen:

Lene Bjørn Serpa, A.P. Møller-Mærsk A/S 
Jess Fleischer, Son of a Tailor ApS 
Marie Gad, Dansk Industri – DI 
Mette Thygesen, Institut for Menneskerettigheder 
Malene Thiele, Nilfisk A/S 
Anders Johannes Enghild, Ørsted A/S 
 

Det danske Global Compact-netværk har desuden en observatørpost, som Ole Lund Hansen, Chief, Global Operations hos UN Global Compact, besidder.

Bestyrelsesmedlemmer vælges for en toårig periode og mødes fire gange årligt, hvor de er med til at sætte den strategiske linje for Global Compact Network Denmark. Vi ser frem til det kommende år med den nye bestyrelse, som vil sætte sit eget præg på udviklingen af samfundsansvar i dansk erhvervsliv. Samtidig må vi sige farvel og stort tak for arbejdet til de afgående medlemmer:

  • Asbjørn O. Christiansen, Copenhagen Capacity
  • Kirsten Mariager, COWI A/S
  • Tenna Skov Thorsted, Dagrofa ApS
  • Mette Bredkjær, Solar A/S


Forpersonens beretning


Igen i år var det forperson for bestyrelsen, Lene Bjørn Serpa, Director, Head of Corporate Sustainability & ESG hos A.P. Møller - Maersk, der leverede forpersonens beretning. Hun indledte med en varm tak til medlemmerne for deres vedvarende engagement i netværket – et engagement, der er særligt betydningsfuldt i en tid, hvor multilaterale samarbejder er under pres, og store politiske aftaler tilbagerulles.

Selvom de politiske vinde blæser i en ny retning, understregede Lene Bjørn Serpa, at det ikke ændrer ved nødvendigheden af at fastholde fokus på de globale udfordringer. Netop derfor er det afgørende, at UN Global Compact sammen med medlemmerne insisterer på at holde fast i de grundlæggende principper for arbejdet med bæredygtighed og ansvarlighed i erhvervslivet. UN Global Compact Network Denmark arbejder derfor målrettet på at styrke medlemmernes kapacitet til at navigere i denne nye virkelighed.

Når regulering vakler, er det afgørende, at virksomhederne navigerer efter mere end minimumskrav. UN Global Compact er en ledestjerne. De Ti Principper om menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption, der er forankret i FN’s deklarationer, tilbyder et robust og globalt anerkendt fundament – uanset om lovgivning er under opbygning eller afvikling, sagde Lene Bjørn Serpa.


Input fra Sanda Ojiambo


Bæredygtighed er ikke længere valgfrit, men fundamentalt for fremtidig vækst og forretningsrobusthed. Det understregede Sanda Ojiambo, Assistant Secretary-General og CEO for United Nations Global Compact, i en tale i starten af generalforsamlingen. Ojiambo pegede på væbnede konflikter, klimaforandringer og brudte forsyningskæder som alvorlige trusler, men fremhævede ansvarlig omstilling som vejen frem.

Særligt danske virksomheder blev fremhævet som frontløbere inden for blandt andet vedvarende energi, cirkulær økonomi, bæredygtig transport og fremtidens fødevaresystemer. Ojiambo understregede, at bæredygtighed skal integreres i kerneforretningen og kræver kollektiv handling. Med over 20.000 deltagende virksomheder er UN Global Compact en central aktør i den nødvendige transformation mod en mere inklusiv og resilient økonomi.

Vedtægtsændringer


I år havde bestyrelsen fire forslag til vedtægtsændringer, og efter den digitale afstemning blev alle fire forslag enstemmigt vedtaget. Første ændring indebærer, at generalforsamlingen fremover skal afholdes inden udgangen af maj, i stedet for april.

Andet forslag introducerer en systematisk vurdering af potentielle interessekonflikter for kandidater til bestyrelsen. Denne vurdering tager afsæt i foreningens risiko- og omdømmeregister og følger de opdaterede kvalitetsstandarder fra UN Global Compact.

Tredje ændring fastslår, at hvis et bestyrelsesmedlem udtræder før tid, kan bestyrelsen gøres fuldtallig ved næste ordinære generalforsamling, da foreningen ikke opererer med suppleanter.

Endelig tilføjes en ny paragraf om bestyrelsens sammensætning, hvor foreningen tilstræber mangfoldighed.

Tak for opbakningen til Generalforsamlingen og til alle, der stillede deres kandidatur til rådighed for bestyrelsen.

25.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

23.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Sanda Ojiambo: Ansvarlig forretning er nøglen til fremtidens vækst

09.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Årets rapporteringsperiode for Communication on Progress er åben

09.04.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Studentermedhjælper med stærke evner inden for eventafvikling og -koordinering

03.02.2025UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

The Global Anti-Gender Movement: What can companies do?

31.10.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Fra kundekrav til bæredygtig forankring