Ny app skal sikre, at Berendsens medarbejdere kommer tættere på hinanden og bliver engagerede ambassadører for virksomheden

Intern kommunikation er vigtig for at virksomheder kan engagere og fastholde medarbejderne. Men hvordan gør man dét, hvis mange af de ansatte ikke har adgang til en computer i arbejdstiden? I Berendsen introducerer de nu en ny intern app

Det er jobtagers marked, og virksomheder må blive bedre til at kommunikere med medarbejderne, så de kan engagere og fastholde dem. Men hvordan gør man dét, hvis mange af de ansatte ikke har adgang til en computer i arbejdstiden? Med Berendsens nye app kan medarbejderne via mobilen blive forbundet med hinanden og det, der sker i virksomheden – og selv markedsføre firmaet på LinkedIn og Facebook.

Rekordmange danskere skifter job – og virksomheder må styrke fastholdelsesevnen 

I 2018 blev der registreret 835.296 jobskifter i Danmark  – det er det højeste niveau nogensinde, og det stiller krav til landets virksomheder om at blive bedre til både at rekruttere de mange medarbejdere i omløb og at fastholde eksisterende kollegaer. Én af de virksomheder, der lykkes med opgaven, er landets førende tekstilservicevirksomhed Berendsen. I 2018 fik de lukket 76 af deres i alt 79 rekrutteringsopgaver, 82 % af Berendsens medarbejdere svarede på medarbejdertilfredshedsundersøgelsen (MTU) i 2018, at de ville blive hos Berendsen det kommende år eller længere – og virksomheden har haft et rekordlavt medarbejderfrafald i 2019. MTU'en viste også, at mange medarbejdere ønskede mere information fra og om Berendsen – og det fik Berendsen til at reagere prompte og implementere en ny app: "InTouch".

"Vores dygtige medarbejdere er kernen i vores forretning – de slider og slæber for os hver dag, og de fortjener at få al den information, de ønsker, ligesom de skal høre om de succeser, som de skaber for vores forretning. Vi bruger e-mails, vores hjemmeside og LinkedIn til at fortælle nyheder om vores virksomhed og den forskel, vi sammen gør for miljøet og udsatte mennesker – og vi ved, at det spreder stolthed og engagement blandt dem, der ser budskaberne. Men før nåede vi ikke ud til 2 ud af 3 medarbejdere, for sælgerne er på farten, og alle dem, der håndterer vasketøjet på vores vaskerier, har ikke en arbejdscomputer. Med appen kan alle få informationer direkte på mobilen og lige ved hånden", siger Natja Hornsbæk Kleisdorff, HR-direktør hos Berendsen.

Tilgængelig kommunikation og socialt medarbejderforum

En undersøgelse viser, at den nye generation af medarbejdere: ”Generation Z” ønsker, at deres arbejde skal være meningsfuldt, passionsdrevet og gøre en reel forskel. De virksomheder, som formår at kommunikere til medarbejderne, at de gør en meningsfuld forskel, har altså en fordel, når det kommer til fastholdelse. For Berendsen var det dog også vigtigt, at indholdet i den nye app ikke blev defineret af ledelsen – og appen er derfor udviklet ud fra medarbejdernes behov for kommunikation.

"Vores medarbejdertest viste, at de især ønsker aktuel information om netop deres afdeling og fagområde – og i appen kan vi individualisere vores kommunikation, så hver medarbejder på få sekunder kan finde den information, der er relevant for ham eller hende. Medarbejderne kan f.eks. dagligt se, om der er driftsændringer, besøg eller events i deres afdeling. De kan også finde vores medarbejdertilbud samlet ét sted. Og appen bringer os alle tættere på hinanden på tværs af vores landsdækkende afdelinger – for den har en social væg, hvor både medarbejdere og ledere kan dele opslag med hinanden ligesom på Facebook", siger Natja Hornsbæk Kleisdorff.

Opfordrer til at dele opslag på LinkedIn og Facebook

En undersøgelse fra Envision viser, at når vi danskere vil vide noget om en virksomhed, så stoler vi langt mere på det, vi får at vide af medarbejderne, end på budskaber fra f.eks. virksomhedens ledelse, reklamer, presse, website eller sociale medier. Medarbejderne er med andre ord virksomheders stærkeste ambassadører, og i Berendsens nye app kan medarbejderne opsamle point til præmier, når de læser opslag og deler f.eks. artikler og jobopslag på LinkedIn og Facebook.

"Hos Berendsen står vi sammen om at gøre det bedste, vi kan, for vores kunder, forretningen og omverdenen. Det glæder mig, at den nye app kan styrke og udbrede vores åbne dialog i hele virksomheden og give medarbejderne et bedre talerør – både internt og eksternt på de sociale medier. Jeg er sikker på, at vores medarbejdere vil være de bedste til at sprede vores opslag til dem, de kender – og til at dele vores succeshistorier online, så vi sammen kan styrke vores brand og fremme vores vision om at drive CSR-agendaen på det danske marked", siger Henrik Luxhøj, administrerende direktør hos Berendsen.

Berendsen har også lanceret et innovativt digitalt onboarding-program, der effektiviserer velkomstforløbet og knytter de nyansatte til virksomheden så snart, de har underskrevet kontrakten. Læs mere her

Fakta om danskernes jobskifter:

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Sammen med High:five giver Elis utilpassede unge en chance på arbejdsmarkedet

12.07.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ tekstilstøtte sikrer flere og ekstra gode ferieoplevelser til udsatte børn

10.06.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Mindre kørsel og smartere leveringer hos Elis: Samdistribution gavner både kunder og miljøet

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

25.04.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nyt tekstilprojekt vil øge cirkulariteten for industritekstiler

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis