Nu skal alle plejecentre i Billund Kommune have en professionel linnedløsning – til fordel for arbejdsmiljøet og de ældre

Det er nu politisk besluttet, at alle plejecentre i Billund Kommune fremover skal leje sengelinned af ensartet høj kvalitet og få det vasket hos et professionelt vaskeri, hvor alle tekstiler vaskes bakteriologisk rene.

Beslutningen om at alle plejecentre i kommunen nu skal leje sengelinned af ensartet høj kvalitet og få det vasket hos et professionelt vaskeri, vækker stor glæde hos både Berendsen og lederne for Billund Plejecenter og Sydtoftens Plejecenter, der forud for den politiske beslutning har testet Berendsens tidsbesparende og arbejdsmiljøvenlige linned- og vaskeløsning, hvor alle tekstiler vaskes bakteriologisk rene. Det gavner både arbejdsmiljøet og de ældre.​

Hjemligt sengelinned og ensartet service på tværs af kommunen

Tidligere skulle de ældre beboere på Billund Plejecenter hver især købe og have deres egne pude- og dynebetræk, lagner og håndklæder med på plejecentret, som personalet brugte tid på at vaske i et fællesvaskeri. Nu har kommunen, efter en testperiode, valgt at udlicitere vask af linned, så plejecentret i stedet lejer og får vasket kvalitetslinned hos Berendsen. Hver uge bestiller plejepersonalet det antal vaskede tekstiler, de har behov for, og så sørger Berendsens chauffør for at levere det rene linned rettidigt.

"Vores plejecenter er beboernes hjem, så deres senge skal naturligvis ikke være redt med klinisk hvidt og institutionspræget linned. Derfor er vi utroligt glade for, at Berendsens sengelinned ser så hjemligt ud og har flere forskellige mønstre med striber og blomster i dæmpede farver – jeg kunne sagtens selv have det sengelinned derhjemme. At Berendsen vasker og leverer vores linned sikrer, at vi altid har den mængde linned ved hånden, som vi skal bruge. Og jeg synes, det er rigtigt fint, at det nu er politisk besluttet at udbrede løsningen på tværs af kommunen, så alle plejecenterbeboere i Billund fremover kan få en ensartet, høj kvalitet af linned og vaskeservice", siger Margit Møller Madsen, leder hos Billund Plejecenter.

Tidsbesparende og godt for arbejdsmiljøet og hygiejnen 

På et af de andre plejecentre i Billund Kommune: Sydtoftens Plejecenter havde beboerne også tidligere hver især deres eget linned med, og det gav udfordringer, da det ikke var alle beboere, der havde lige meget linned, så plejepersonalet manglede ofte tekstiler. Samtidig var det tunge linned hårdt for medarbejderne at løfte ind og ud ad vaskemaskinerne og op og ned på bordet, når det skulle lægges sammen. Men nu har Sydtoftens Plejecenter – ligesom Billund Plejecenter – i en periode afprøvet Berendsens linned- og vaskeløsning, som har gjort en stor forskel for dem i hverdagen.

"Jeg ville helt afgjort anbefale flere plejecentre at udlicitere vask af linned til et professionelt vaskeri som Berendsen, for jeg kan kun se fordele ved det. Det forbedrer arbejdsmiljøet, fordi vores medarbejdere undgår de tunge løft af linned. Hygiejnisk set kan vi stole på, at Berendsen vasker alt linned bakteriologisk rent, så virus og bakterier ikke spredes blandt de ældre via vasketøjet. Og der er tid sparet ved, at vi nu altid har rent linned til rådighed, som vi kan hente på depotet i stedet for at låne hos en nabo, når vi mangler. Berendsens linned er flot og af høj kvalitet, og det bliver leveret pænt nystrøget, så både vi og beboerne kan se, at det er behandlet med kærlighed", siger Gurli Gregersen, leder hos Sydtoftens Plejecenter.

Plejehjemmet Smedegården i Aalborg har udliciteret vask af linned og beboertøj til Berendsen – og det har givet personalet mere tid til de ældre og fuld kontrol over hygiejnen og smittespredning ved sygdomsudbrud. Læs mere her

Flere plejecentre udliciterer linnedvask

Hos Berendsen oplever de, at et stigende antal plejecentre har fået interesse for at udlicitere deres linnedvask, og det er der ifølge virksomhedens Key Account Manager Gitte Tofte en god forklaring på:

"I takt med at der de seneste år er kommet mere fokus på hygiejnen og arbejdsmiljøet på landets plejecentre, så er der også flere, som vælger at udlicitere den tidskrævende og fysisk hårde opgave, som det er for plejepersonalet at vaske alle beboernes linned hygiejnisk korrekt ud fra de Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer (NIR, red.). Mange plejecentre mangler ressourcer, og de ønsker, at personalet skal bruge tiden på at give omsorg til de ældre i stedet for at stå i fællesvaskeriet. Vores service er udviklet til at frigøre personalets tid, og vores sengetøj er specialdesignet med flere forskellige mønstre ud fra plejecentres behov om, at beboerne og de pårørende skal kunne se, når sengetøjet er skiftet – og at sengetøjet skal passe til både mænd og kvinder og skabe den hyggelige og trygge stemning, der er i et hjem", siger Gitte Tofte og fortsætter:

"Vi er rigtigt glade for, at vi nu har lavet en aftale med Billund Kommune om, at vi nu skal levere rent linned til alle kommunens plejecentre, indtil opgaven kommer i udbud i løbet af næste år – og vi håber naturligvis, at det også bliver os, der fremover skal servicere alle plejecentre i Billund Kommune". 

Johannes Hages Hus i Nordsjælland har udliciteret de psykisk syge beboeres tøjvask til Berendsen og nedlagt deres eget vaskeri i kælderen – læs mere her


Om plejecentrene i Billund Kommune:

  • Der er 8 plejecentre i Billund Kommune, som nu skal have en professionel linned- og vaskeløsning.
  • Billund Plejecenter har 30 faste boliger og en afdeling for borgere med demens med 18 boliger og 2 aflastningsstuer.
  • Sydtoftens Plejecenter har 30 plejeboliger samt Fasanhuset med 8 boliger til ældre udviklingshæmmede.

10.06.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Mindre kørsel og smartere leveringer hos Elis: Samdistribution gavner både kunder og miljøet

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

25.04.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nyt tekstilprojekt vil øge cirkulariteten for industritekstiler

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup