Naboskabsambassadører i Vollsmose nomineret til bæredygtighedspris

Vollsmoses naboskabsambassadører gør en stor forskel i bydelen. Derfor er de nu med i opløbet om Odense Bæredygtighedsråds bæredygtighedspris

Naboskabsambassadørerne tager ansvar for Vollsmoses og gør en forskel både i forhold til tryghed, trivsel, sikkerhed og miljø.

Vollsmoses naboskabsambassadører gør en stor forskel i bydelen. Derfor er de nu med i opløbet om Odense Bæredygtighedsråds bæredygtighedspris.

Samarbejdsrådet i Vollsmose har indstillet bydelens naboskabsambassadører til Odense Bæredygtighedsråds bæredygtighedspris for deres store arbejde med at øge trygheden og det gode naboskab i Vollsmose. Nu er de med i opløbet om den prestigefyldte pris.  I alt tre aktører er nomineret til prisen. Ud over Naboskabsambassadørerne drejer det sig om virksomhederne NCC Green Asphalt og BioTrans.

Agenter i velfærdens tjeneste
Naboskabsambassadørerne er en del af civilsamfundet, som tager et medansvar og bidrager til et bedre lokalmiljø i Vollsmose. Princippet er ”hjælp til selvhjælp”, hvor naboskabsambassadørerne bidrager med deres viden, netværk og omsorg.

Naboskabsambassadørerne tager et stort ansvar og gør en stor forskel både i forhold til tryghed og trivsel i Vollsmose, forklarer Søren Damgård, der er formand for samarbejdsrådet i Vollsmose.

Søren Damgaard kalder naboskabsambassadørerne en slags ’velfærdsagenter’, fordi de gør op med folkeoplysningens traditionelle klasseundervining og tager oplysningerne ud, hvor folk er.

- I al beskedenhed synes vi, at de er en del af den bevægelse, man kan kalde sociale iværksættere eller sociale entreprenører, og det, de gør, er borgerdreven innovation. Kort sagt er de folkeoplysningens generation 2, siger Søren Damgaard.

Efterspurgt af beboerne
I traditionelle folkeoplysende aktiviteter skal deltagerne forpligte sig med tilmelding, faste dage og faste tidspunkter. I Vollsmose opsøger naboskabsambassadørerne borgerne, hvor de er, og når der er behov. Dog holder de stadig fast i folkeoplysningens kerneværdi: Det forpligtende fællesskab. Og det på tværs af alder, køn og etnicitet.

- Det er unikt, og derfor ønsker vi at indstille Vollsmoses naboskabsambassadører til Odense Bæredygtighedsråds bæredygtighedspris, siger Søren Damgaard.

Naboskabsambassadør Gulshan Din glæder sig over nomineringen:

- Ideen om naboskabsambassadører er kommet fra Vollsmoses beboere selv. Derfor er vi rigtig glade for at opleve, at vores naboer sætter pris på den indsats, vi gør. Det er en rar fornemmelse at gøre en forskel i forhold til både trivsel og tryghed i Vollsmose, siger Gulshan Din.

Prisen for et bæredygtigt initiativ uddeles af bæredygtighedsrådet onsdag d. 25. februar 2015, kl. 16—18 i Festsalen på Odense Rådhus. Tilmelding: Senest d. 18. februar via www.odense.dk/Baeredygtighedsraad

Angiv venligst ved tilmeldingen om du fx har behov for døvetolk.

For mere information, kontakt
Maja Bach Løvstrup, afdelingsleder for Kommunikation og Redaktion i Vollsmose Sekretariatet, tlf.  23 25 07 05

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 2459 7656 / tjc@odense.dk

Fakta om naboskabsambassadørerne i Vollsmose

·         Naboskabsambassadørerne er en del af civilsamfundet, som tager et medansvar og bidrager til et bedre lokalmiljø i Vollsmose.

· Naboskabsambassadørernes bidrag til lokalsamfundet kommer til udtryk på forskellige måder. De har fx udviklet en velkomstmappe, som de personligt overrækker til nye naboer i området. Velkomstmappen danner udgangspunkt for en snak om de tilbud, der findes i lokalområdet. For eksempel kan naboskabsambassadøren introducere den nye tilflytter til de tilbud, der findes i den enkelte boligafdeling og i hele bydelen Vollsmose – både i forhold til mad, kulturoplevelser og foreningsliv. På den måde bliver naboskabsambassadørerne de nye beboeres første møde med den særlige gæstfrihed, man finder i Vollsmose.

· Naboskabsambassadørerne spiller også en stor rolle for hverdagslivet i Vollsmose - og de kan yde hjælp til både stort og småt. For eksempel har flere af naboskabsambassadørerne været på kursus i førstehjælp, ligesom de kan rådgive i emner som affaldshåndtering og sparerpærer.

· Naboskabsambassadørerne understøttes af Vollsmose Sekretariatet, der er et Offentligt Privat Partnerskab mellem Odense Kommune, boligorganisationerne i Vollsmose (Civica og FaB) og beboerne i Vollsmose.

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet