L'Oréal Groupe har for 8. år i træk fået tredobbelt 'A' af CDP

L'Oréal Groupe er på CDPs Top 10 over virksomheder der har fået en triple 'A' score for at tackle klimaforandringer, beskytte skove og sikre vandsikkerhed - som den eneste ud af 21000 virksomheder får L'Oréal hæderen for 8. år i træk

L'Oréal Groupe har fået triple 'A' af CDP for 8. år i træk for sit arbejde med klima, skove og vandsikkerhed. Foto: L'Oréal Groupe

I 2023 indsendte rekordhøje 21.000 virksomheder deres miljøregnskaber til CDP, og kun 10 af dem kom med på CDP's triple 'A'-liste. Blandt disse virksomheder er L'Oréal den eneste, der har modtaget et tredobbelt 'A' for 8. år i træk. Denne anerkendelse understreger den bæredygtige transformation, som L'Oréal har gennemført, og koncernens ambitiøse mål for 2030 som en del af virksomhedens bæredygtighedsprogram, L'Oréal for the Future.

CDPs årlige miljøoplysnings- og scoringsproces er bredt anerkendt som guldstandarden for virksomheders miljøgennemsigtighed.

Helt på linje med Taskforcen for Climate-Related Financial Disclosures (TCFD), har CDP den største miljødatabase i verden, og CDP-resultater bruges i vid udstrækning til at drive investerings- og indkøbsbeslutninger hen imod en kulstoffri, bæredygtig og stabil økonomi. I 2023 anmodede over 740 finansielle institutioner med over 136 billioner USD i aktiver virksomheder om at afsløre data om miljøpåvirkninger, risici og muligheder gennem CDP’s platform. Et rekordstort antal på 23.000 virksomheder svarede.

Nicolas Hieronimus, CEO for L'Oréal Groupe, kommenterede: "For L'Oréal er det både en stor ære og en kilde til enorm stolthed at få tildelt en tredobbelt 'A'-score for ottende år i træk. Jeg ser denne præstation som en opmuntring til at fortsætte de bestræbelser, vi iværksatte som verdens førende inden for skønhed, da vi tog den afgørende beslutning om at transformere vores forretning i overensstemmelse med, hvad den seneste klimavidenskab kræver. Denne transformation er baseret på ambitiøse mål for 2030. Betydelige milepæle er allerede nået takket være dedikationen fra alle L'Oréal-teams under visionær ledelse af Alexandra PALT, vores Chief CSR Officer, og det tætte samarbejde med hele vores økosystem. I betragtning af omfanget af de sociale og miljømæssige udfordringer, der ligger foran os, er det eneste holdbare svar samarbejde, og vi er forpligtet til aktivt at bidrage til denne fælles indsats."

Denne anerkendelse fremhæver den bæredygtige transformation, som L'Oréal Groupe har gennemført, og dens ambitiøse mål for 2030 som en del af dets bæredygtighedsprogram, L'Oréal for the Future. Dette program er bygget på tre søjler: at transformere os selv, styrke vores forretningsøkosystem og bidrage til at løse globale udfordringer på tværs af specifikke forpligtelser til at tackle klimaændringer, forvalte vand bæredygtigt, respektere biodiversiteten og bevare naturressourcer.

CDP bruger en detaljeret og uafhængig metode til at vurdere disse virksomheder, idet den tildeler en score på A til D- baseret på omfanget af offentliggørelse, bevidsthed og håndtering af miljørisici og påvisning af bedste praksis forbundet med miljøledelse, såsom fastsættelse af ambitiøse og meningsfulde mål. De, der ikke afslører eller giver utilstrækkelige oplysninger, får et F.

Sherry Madera, administrerende direktør for CDP, sagde: "Til lykke til alle virksomhederne på CDP's A List, og de virksomheder, der startede eller accelererede deres rejse mod miljøgennemsigtighed i 2023 – vi oplevede en stigning på 24 % i rapporteringerne sidste år, og det kan vi kun bakke op om. Det er kun ved at være transparente, at virksomheder kan vise, at de tager den vitale rolle alvorligt som de spiller i at sikre en fremtid med net zero til gavn for naturen."

Den komplette liste over virksomheder, der nåede dette års CDP A List findes her: https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores

07.02.2024Sonja Christensen

Sponseret

L'Oréal Groupe har for 8. år i træk fået tredobbelt 'A' af CDP

06.10.2023Sonja Christensen

Sponseret

Historisk Nobelpris i medicin og fysik: to modtagere af L’Oréal-UNESCO For Women In Science priserne

26.09.2023Sonja Christensen

Sponseret

L'Oréal Group opretter klima-hjælpefond

26.01.2021Sonja Christensen

Sponseret

L'Oréal er med som underskriver af EU's nye grønne forbrugsløfte

13.01.2021Sonja Christensen

Sponseret

Frisøren sparer 80% vand med ny teknologi

05.01.2021Sonja Christensen

Sponseret

Spar på vandet!