L'Oréal Group opretter klima-hjælpefond

L'Oréal Climate Emergency Fund er en hjælpefond på 15 millioner euro rettet mod samfund med den største risiko for klimakatastrofer

L'Oréal har oprettet en ny fond på 15 mio. euro til at støtte sårbare samfund med at skabe større modstandsdygtighed over for klimakatastrofer. L'Oréal Climate Emergency Fund vil støtte lokalsamfund i de mest udsatte områder ved at give partner-organisationer mulighed for at hjælpe dem med at forberede sig på og komme sig efter klimakatastrofer.

Det anslås, at klima-drevne katastrofer er femdoblet i løbet af de sidste 50 år1. I dag bor op mod tre milliarder mennesker i katastrofeudsatte områder, og antallet forventes at stige med en milliard i år 2050. L'Oréal Climate Emergency Fund vil nå ud til sårbare samfund gennem partnerskaber med både lokale hjælpeorganisationer og internationale NGO'er. Den nye fond bygger på L'Oréal Groups langvarige engagement i at tage fat på voksende humanitære og miljømæssige udfordringer, og det bringer virksomhedens samlede investeringer op på mere end 200 millioner euro på tværs af flere fonde, såsom L'Oréal Fund for Nature Regeneration, Circular Innovation Fund og L'Oréal Fund for Women.

"Som brancheleder har L'Oréal et ansvar for at forholde sig til verdens mest presserende miljømæssige og sociale behov," sagde Alexandra Palt, Chief Corporate Responsibility Officer L'Oréal Group og CEO for Fondation L'Oréal. "Den akutte klimakrise, vi står over for, kræver handling på alle fronter og globalt samarbejde på alle niveauer. Med den nye Climate Emergency Fund udvider vi vores indsats for at hjælpe med at opbygge modstandskraft for sårbare samfund sammen med organisationer, der skaber innovative løsninger på stedet."

Midlerne vil blive rettet mod to typer handlinger: 'Forberedelse' for at hjælpe med at minimere virkningen af ​​klimakatastrofer, før de opstår, gennem katastrofeplanlægning og varslingssystemer; og 'Udbedring' for at genoprette væsentlig infrastruktur og vitale tjenester såsom sundhedspleje, boliger og adgang til mad og vand, når katastrofen rammer. De første to L'Oréal Climate Emergency Fund-modtagere er The Solutions Project, en amerikansk-baseret non-profit organisation og Start Network, en global alliance af mere end 80 lokale, nationale og internationale NGO'er - begge arbejder med mennesker i frontlinjen for at give tidlige og effektive svar, når og før humanitære kriser indtræffer.

"Selv om klimakrisen er global, er det klart, at nogle samfund er i langt større risiko for snarlige klimakatastrofer, og de skal afbøde disse klimarelaterede begivenheder for at forhindre dem i at blive humanitære katastrofer," sagde Christina Bennett, CEO hos Start Network. "I partnerskab med L'Oréal og lokale organisationer, der er forankret i deres lokalsamfund, vil vi støtte mennesker, der er i risiko for krise, med at forberede sig og beskytte sig selv med hjælp fra lokale teams, der er fortrolige med deres situation og bedst placeret til at sikre, at de berørte befolkninger kommer hurtigere over det."

For at læse mere om L'Oréal Climate Emergency Fund og se vores video.

07.02.2024L'Oréal Danmark A/S

Sponseret

L'Oréal Groupe har for 8. år i træk fået tredobbelt 'A' af CDP

06.10.2023L'Oréal Danmark A/S

Sponseret

Historisk Nobelpris i medicin og fysik: to modtagere af L’Oréal-UNESCO For Women In Science priserne

26.09.2023L'Oréal Danmark A/S

Sponseret

L'Oréal Group opretter klima-hjælpefond

26.01.2021L'Oréal Danmark A/S

Sponseret

L'Oréal er med som underskriver af EU's nye grønne forbrugsløfte

13.01.2021L'Oréal Danmark A/S

Sponseret

Frisøren sparer 80% vand med ny teknologi

05.01.2021L'Oréal Danmark A/S

Sponseret

Spar på vandet!