Landsholdet spiller for klimaet

Det danske kvindelandshold i fodbold støtter Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde i forbindelse med dagens kamp mod Bosnien-Hercegovina.

Kilde: fodboldbilleder.dk .

Det danske kvindelandshold i fodbold støtter Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde i Uganda i forbindelse med dagens VM-kvalifikationskamp mod Bosnien-Hercegovina. Spillerne - med Sofie Junge Pedersen fra Juventus i spidsen - har selv valgt at støtte Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimapasning og træplantning i det sydlige Uganda.

Det sker ved, at spillernes landsholdstrøjer bliver sat til salg på auktion fredag.

”Jeg er helt utrolig glad og stolt over, at fodboldlandsholdet har valgt at støtte vores arbejde med klima i Uganda i forbindelse med VM-kvalifikationskampen. Projektet sikrer, at småbønder får hjælp til at plante træer og klimaresistente afgrøder. Der er tale om fattige mennesker, der allerede lider under klimaforandringerne med stigende temperaturer og tørke. Derfor er det så vigtigt, at fodboldlandsholdet har valgt at bakke op om klimaprojektet i Uganda. I min optik har holdet allerede vundet, inden de er gået på banen," siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Landsholdets midtbanespiller, Sofie Junge Pedersen, er glad for, at spillerne kan sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælpens klimaarbejde i forbindelse med kampen.

”Klimakrisen er virkelig en uretfærdig krise, i og med at det rammer de lande hårdest, der har været mindst skyld i klimakrisen. Det er et vigtigt budskab, at vi i de rige lande skal hjælpe de fattige lande med at tilpasse sig klimaforandringer. Det har vi en stor forpligtigelse til at gøre. Vi er glade for, at vi kan sætte fokus på klimaet og forhåbentlig gøre en lille forskel,” siger den 29-årige nordjyde, der til daglig spiller i den italienske klub, Juventus.

Og netop kvindelandsholdets støtte giver særligt god mening i denne sammenhæng:

”Kvinder er særligt udsatte, når klimaforandringer i verdens fattigste lande fører til ekstremt vejr, stigende migration og fødevareusikkerhed. Derfor er der en smuk symbolik i, at lige netop kvindelandsholdet støtter op om vores klimaarbejde," siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Læs mere om Folkekirkens Nødhjælps klimaprojekt her

12.03.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats

13.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

06.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp