Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Den 19. 2023 november havde Folkekirkens Nødhjælp inviteret til Gudstjeneste med bøn og lystænding for fred foran Vor Frue Kirke i København. Hele 10.000 tændte LED-lys blev det til i samarbejde med Sirius Lys og Jane og Jeppe Hedaa.

Foto: Folkekirkens Nødhjælp

Lige nu rammes mange af fortvivlelse over situationen som følge af krigen mellem Israel og Hamas og andre uroligheder verden over. Men selv i de værste tider er det vigtigt at finde lys i mørket. 

Derfor tændte Folkekirkens Nødhjælp søndag den 19. november hele 10.000 lys foran Vor Frue Kirke i København. Det skete som optakt til gudstjeneste for fred, hvor der var fuldt hus og deltagelse af repræsentanter fra Folketing og andre trosretninger.   

Lystændingen var muliggjort i samarbejde med Sirius Lys og Jane og Jeppe Hedaa, der er mangeårige støtter af Folkekirkens Nødhjælp. Det kostede 25 kroner at tænde et lys, og pengene går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens brændpunkter. I alt kan 250.000 kroner nu sendes hen, hvor mennesker i nød har brug for hjælp. 

”Når vi tænder lys for fred, sender vi et stærkt signal om, at vi skal gå forsoningens vej. Samtidig sætter vi handling bag vores gode intentioner ved at samle ind til livsvigtige humanitære indsatser,” siger Lars Lindholm, engagementsdirektør i Folkekirkens Nødhjælp. 

Hos Sirius Lys er man stolte af at have været med til at muliggøre det rørende arrangement, hvor 10.000 lys fik en mørk eftermiddag i november til at blive lidt lysere. 

”Det er en stor glæde for os, at netop Sirius Lys kunne være med til at skabe lys i mørket i denne svære tid og samtidig støtte Folkekirkens Nødhjælps vigtige arbejde,” siger Stig Gerlach, Chief Executive Officer i Sirius Lys. 

De 10.000 LED-lys vil i den kommende tid blive sat til salg i Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats

13.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

06.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp

20.02.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Wefood-konceptet fejrer syv år med succes