Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

Søndag den 10. marts blev der samlet 11,5 millioner kroner ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling. Salling Groups butikker stod for at håndtere de mange kontanter, som gavmilde danskere lagde i indsamlingsbøsserne landet over.

En tredjedel af de 11,5 millioner kroner, som blev samlet ind ved Folkekirkens Nødhjælps årlige landsindsamling, blev givet som kontanter.. Foto: Bax Lindhardt. Folkekirkens Nødhjælp.

Klirrende mønter og krøllede pengesedler er efterhånden et sjældent syn i føtex og Bilka. Men søndag eftermiddag tog medarbejderne i Salling Groups butikskæder imod millioner af kroner i kontanter. 

Pengene skulle dog hurtigt sendes sikkert videre. De var nemlig doneret af gavmilde danskere, der over hele landet havde smidt en mønt eller en seddel i en rød indsamlingsbøsse fra Folkekirkens Nødhjælp i forbindelse med den årlige landsindsamling.

I alt blev der samlet 11,5 millioner kroner ind til organisationens arbejde i verdens mest udsatte lande. En tredjedel af beløbet blev doneret i kontanter, som Salling Groups butikker stod for at håndtere. Det er anden gang, Salling Group har stillet sig til rådighed ved landsindsamlingen, men partnerskabet med nødhjælpsorganisationen har eksisteret i 19 år. 

“Samarbejdet med Folkekirkens Nødhjælp er et af de længstvarende, vi har i Salling Group. Det er et partnerskab, vi er glade for og stolte af, men på en trist baggrund, fordi arbejdet med at sikre hjælp til støtte for nødstedte og udsatte mennesker desværre stadig er aktuelt,” siger direktør for kommunikation og bæredygtighed Henrik Vinther Olesen. 

Kontanter er en stor udfordring
Håndteringen af kontanter er ofte en udfordring for flere NGO’er, når de samler ind, da landets banker ikke længere tager imod kontanter. Derfor er det en stor hjælp, at de mange frivillige, der koordinerer de lokale indsamlinger kan aflevere kontanterne i den nærmeste føtex eller Bilka.  

”Der er i år blevet lagt næsten 4 millioner kroner i kontanter i indsamlingsbøsserne, og derfor er det en stor hjælp for vores frivillige, at de nemt kan aflevere pengene i en lokal butik. Vi er derfor meget glade for, at medarbejderne i Salling Group løfter den store opgave at håndtere de mange mønter og sedler,” siger Jonas Nøddekær, konstitueret generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.  


Stor opbakning fra erhvervslivet
Det er ikke kun Salling Group, der støtter organisationens arbejde og den årlige landsindsamling. Også BESTSELLER og PwC har et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Hos BESTSELLER fik alle medarbejdere, der samlede ind, en halv fridag til det frivillige arbejde. 

”I BESTSELLER gør vi os umage med at give noget tilbage – både til vores kunder og til vores kollegaer, og ikke mindst til den verden, vi er en del af. Derfor støtter vi for tredje år i træk Folkekirkens Nødhjælps indsamling ved at tilbyde alle kollegaer i Danmark, der tilmelder sig som frivillig, en betalt halv fridag,” siger HR-chef i BESTSELLER, Louise Sylvest. 

En af de medarbejdere, der søndag valgte at samle ind for Folkekirkens Nødhjælp var Nisrine Maati, der er ansat på BESTSELLERs hovedkontor i Aarhus. Seks kollegaer fra hendes afdeling mødtes søndag formiddag til en gåtur med en indsamlingsbøsse i hånden. 

 ”Jeg er selv flygtning fra Libanon og kom til Danmark i 1980’erne, og da jeg så, at pengene blandt andet går til at hjælpe mennesker i krig, så var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville hjælpe. Jeg spurgte ud i min afdeling, om vi ikke skulle melde os sammen og gøre noget socialt ud af det,” siger Nisrine Maati.  


Det var 26. gang, at Folkekirkens Nødhjælps indsamling fandt sted. År var der især fokus på mennesker, der er ramt af krige, konflikter og katastrofer.

En indsamler samler i gennemsnit 1200 kroner ind på en rute. Det beløb kan for eksempel sikre elektricitet, varme og vand til en børnehave i Ukraine i to uger eller 30 måltider varm mad til et barn i Gaza, hvor befolkningen er truet af hungersnød.  

12.03.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats

13.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

06.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp