Landsholdet indsamler flot beløb til Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde

Det danske landshold i kvindefodbold har netop doneret 38.000 kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimatilpasning og træplantning i Uganda. Donationen kommer fra salget af holdets spilletrøjer.

Fotocredit: Jjumbe Martin .

Efter kvindelandsholdets flotte 3-0 sejr i VM-kvalifikationskampen mod Bosnien-Hercegovina donerede holdet deres ’matchworn’ spilletrøjer til Folkekirkens Nødhjælp. Trøjerne blev solgt på auktion og endte med at indbringe hele 38.000 kroner.

For det beløb kan Folkekirkens Nødhjælp plante 256 klimatræer og lave klimatilpasningsindsatser som indføring i tørkeresistente afgrøder og organisk gødning til småbønder i Uganda.

Spillerne har selv valgt, at pengene fra salget skal gå til Folkekirkens Nødhjælps arbejde med klimatilpasning og træplantning i Uganda. Og midtbanespilleren Sofie Junge Pedersen, der har stået i spidsen for initiativet, er glad for resultatet.

“Vi er rigtig glade og stolte af at kunne udnytte vores platform til at hjælpe mennesker samt vores klima. Vi har et ansvar for at hjælpe, og det bliver ikke sidste gang, vi auktionerer vores trøjer til et godt formål. Tak til alle dem, der har budt,” siger Sofie Junge Pedersen, der til daglig spiller i den italienske storklub Juventus F.C.

Læs mere om hvordan Folkekirkens Nødhjælp arbejde med klima her: Klima og klimaforandringer 2021- Hvordan er situationen? (noedhjaelp.dk)

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, sætter stor pris på fodboldlandsholdet klimaengagement og konkrete bidrag på 38.000 kroner til organisationens klimarbejde i Uganda.

”Det danske kvindelandshold er nogle fantastiske rollemodeller, både når det handler om klima og ligestilling. Jeg er meget taknemmelig for, at fodboldlandsholdet valgte at støtte vores indsatser med plantning af træer og klimatilpasning. Projektet sikrer, at der plantes træer, og at nogle af dem, der er allerhårdest ramt af klimaforandringerne, får hjælp til omlægge deres landbrug,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.  

12.03.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats

13.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

06.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp