Kurser og opkvalificering af bestyrelsesmedlemmer skal sikre den bæredygtige forretning til tiden

Bæredygtighed er for alvor blevet tidens tema i bestyrelseslokalerne. Hvis man vil sikre sin forretning mod fremtiden og følge med tiden, kræver det, at man forstår den bæredygtige omstilling, som finder sted lige nu. Derfor er det vigtigt, at søge viden.

Som bestyrelsesmedlem er det vigtigt at kunne tænke visionært, fremadrettet og klogt for sin virksomhed. Dette kræver, at man har fingeren på pulsen i forhold til hvad der rører sig i tiden. Og for tiden er tidens store udfordring for alle virksomheder og deres bestyrelser, hvordan man skal omstille sin forretning i forhold til tidens store tema – bæredygtighed.

Bæredygtighed er kommet på dagsordenen blandt bestyrelser og direktioner. Da det er et tema, som favner bredt, er det en stor nødvendighed, at bestyrelsesmedlemmer har en bred viden om bæredygtighed for at kunne træffe de rigtige beslutninger for virksomheden.

”Når jeg rådgiver virksomheder om bæredygtighed, oplever jeg i ofte, at de har været famlende i et godt stykke tid i forhold til, hvordan de skulle gribe den grønne omstilling an” fortæller Astrid Carl, Green Moves, ”men når jeg får dem klædt på i forhold til begreberne og hvordan de forskellige dele af grøn omstilling hænger sammen, føler de sig på sikker grund. Det varer lige indtil jeg begynder at vise dem de indbyggede dilemmaer og at der ikke er facitter på ret meget. Så forstår de, at de skal forstå og ikke lære udenad”.

At have en god viden om emnet er essentielt for at få succes med den grønne omstilling og dens mange facetter. F.eks. følgende kendte problemstillinger:

  • Hvad går cirkulær økonomi ud på, og hvordan tænker og arbejder vi cirkulært på strategisk niveau og på produktplan?
  • Hvordan arbejder vi med FNs 17 verdensmål og hvilke af dem er mest relevante for os?
  • Hvordan håndterer vi indbyrdes modstridende mulige løsninger på bæredygtighedsproblematikker?
  • Hvordan sikrer vi os mod shitstorms, og hvordan markedsfører vi vores bæredygtighedskommunikation i forhold til Forbrugerombudsmandens retningslinjer?
  • Hvordan dokumenter vi vores fremdrift? Hvilke certificeringer findes der?

Mange af disse problematikker er vigtigst i driften af virksomheden, men de rækker alligevel ind i bestyrelseslokalet, fordi de i bund og grund er baseret på en strategisk beslutning om, hvor virksomheden skal positionere sig i det bæredygtige fremtidsmarked.  Dette gælder i særlig grad fordi selve forretningsmodellen kan komme i spil under den grønne omstilling.

Dette har Green Moves taget konsekvensen af og lancerer derfor nu forskellige kurser for bestyrelsesmedlemmer og virksomheder, som vil opkvalificere det enkelte bestyrelsesmedlem til at kunne træffe strategiske beslutninger om bæredygtighed i et forretningsorienteret perspektiv. At opkvalificere sin viden om bæredygtighed sikrer nemlig god governance i virksomheden.

”Ved at deltage i kurser om bæredygtighed får du som bestyrelsesmedlem en kvalificeret viden og en tryghed i stoffet. Du giver dermed dig selv de bedste forudsætninger til at træffe strategiske beslutninger om bæredygtighed”, udtaler facilitator og bæredygtighedskonsulent, Astrid Carl, Green Moves.

Viden gennem kurser giver grobund for bæredygtige beslutninger inden for bæredygtighed

Er du bestyrelsesmedlem og ønsker at opkvalificere din profil inden for bæredygtighed, har du mulighed for via linket at læse om de tre kurser: https://greenmoves.dk/vi-tilbyder/kursusoversigt/

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: cirkulær økonomi 2021

Omstillingen til cirkulær økonomi er nødvendig, tillokkende - og kompliceret. CSR.dk ser på, hvad vi ved om emnet i 2021 og hvad de gode råd er. 

18.06.2021Green Moves

Sponseret

Sådan udarbejder du en klimastrategi

31.05.2021Green Moves

Sponseret

Bæredygtighed skal ikke være en strategi i sig selv, for strategien skal hvile på bæredygtighed

17.05.2021Green Moves

Sponseret

Bliver du også mødt af krav om CO2-dokumentation?

29.04.2021Green Moves

Sponseret

Er du i tvivl om der er forretning i at være bæredygtig?

16.04.2021Green Moves

Sponseret

Bæredygtighedsstrategier skal føre jer tættere på de nye markeder

06.04.2021Green Moves

Sponseret

Bæredygtighed er et krav til bestyrelser