Investering i verdensmål gør en forskel

1.000 megawatt vedvarende energi, hospitaler og mikrofinansiering i udviklingslande. Det er nogle af de foreløbige resultater af Verdensmålsfondens investeringer, hvor pensionskassen P+ er medinvestor.

For fire år siden investerede pensionskassen P+ i Verdensmålsfonden eller the Danish SDG Investment Fund, der er sat i verden for at fremme FN’s verdensmål ved at tilbyde risikovillig kapital til kommercielle bæredygtige projekter i udviklingslande og vækstmarkeder.

Verdensmålsfonden er drevet af den selvejende statslig fond Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU), der netop har udgivet sin første rapport om de foreløbige effekter fra investeringerne.

Vedvarende energi, hospitaler og mikrofinansiering
Rapporten viser, at investeringerne i Verdensmålsfonden blandt andet har bidraget til tæt på 1.000 megawatt vedvarende energi fra sol, vind og vand, der vil føre til en estimeret CO2-reduktion på 1,2 mio. tons årligt. Investeringerne er også gået til hospitaler i fem afrikanske lande og dialyseklinikker i Indien, der tilsammen behandler over en mio. mennesker om året. Et tredje område er mikrofinansiering i Bolivia, hvor en stor del af befolkningen ikke har adgang til finansielle tjenester.

Det største geografiske investeringsområde for fonden er Afrika, der udgør godt 40 pct. af fondens investeringer, mens investeringer i Asien udgør knap 30 pct. Opdelt på sektorer er omkring 750 mio. kr. af fondens midler investeret i vedvarende energi, mens cirka 425 mio. kr. er investeret indenfor sundhed og omkring 235 mio. kr. i landbrug og fødevarer.

”I P+ har vi fokus på investeringer, der også understøtter FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Derfor er vi glade for, at Verdensmålsfonden nu kan løfte sløret for de resultater, vi har bidraget til med vores investering. Som det fremgår af rapporten, har fonden indtil videre kun investeret omkring halvdelen af den samlede kapital på knap fem mia. kr., så vi forventer, at de positive effekter fra endnu flere investeringer vil blive større i de kommende år,” siger chef for ansvarlige investeringer i P+, Kirstine Lund Christiansen.

Læs mere om investeringerne og fondens foreløbige resultater i IFU’s rapport her.

29.02.2024P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

P+ styrker indsatsen for biodiversitet

13.12.2023P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

Ny investering sætter strøm til den grønne omstilling

30.10.2023P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

P+ har sagt farvel til alle store olie- og gasselskaber

21.08.2023P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

P+ investerer i lån til vedvarende energiprojekter

04.07.2023P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

P+ investerer knap en mia. i udvikling af næste generation af grønne energiselskaber

24.03.2023P+, Pensionskassen for Akademikere

Sponseret

P+ runder investeringer for mere end 30 mia. kr. i helt eller delvist bæredygtige fonde