Interface reducerer CO2-udledningen med 90 % på den europæiske fabrik

I 2014 har fremstillingsvirksomheden Interface nået en ny milepæl på fabrikken i Scherpenzeel, Holland: Anvendelsen af vedvarende energi er på 100 pct. Det gælder både elektricitet og gas.

100 % genbrugsgarn.

For gassens vedkommende leveres den nu fra en nærliggende fiskefabrik, hvor der fiskeaffaledet anvendes til biogas, som transporteres til Interface’s fabrik.

Den samlede CO2-udledning på fabrikken er reduceret med 90 pct. Dermed er man tættere end nogensinde på at nå målet om at blive en virksomhed, som ikke belaster miljøet negativt. Dette mål skal nås inden 2020.

På Interface’s fabrik i Holland er der også fokus på at reducere vandforbruget. Derfor bruges al vand til produktionen i lukkede kredsløb, så der ikke opstår vandspild. Kun den del af vandet, der bruges til almindeligt forbrug i kantinen og på toiletter, hvilket er fem pct. af et samlede vandforbrug, kan ikke genbruges i det lukkede kredsløb, men må ud i afløbet.

Resten af leverancekæden
Interface har nu nået så store miljøreduktioner på hjemmebanen i egne fabrikshaller, at blikket kan vendes mod leverancekæden for at få underleverandører til at gøre noget tilsvarende. Dette kan gøres med større autoritet og effekt, når man allerede har orden i eget hus. Som fremstillingsvirksomhed er det som bekendt først, når man kan styre hele sin leverancekæde, at der opnås rigtige miljøforbedringer.

Livscyklusanalyser har vist, at det er blot ni pct. af den samlede miljøbelastning for en tæppeflise, der har at gøre med arbejdet i egne produktionshaller. De resterende 91 pct. skal hentes i resten af leverancekæden. For en tæppeflise ligger den største miljøbelastning i råvaren - garnet. Det drejer sig om 67 pct. af den samlede miljøbelastning.

Interface arbejder derfor med at reducere mængden af garn i det enkelte produkt, at genbruge så meget garn og andre råvarer som muligt og ved at udvikle nye materialer der ikke belaster miljøet.

Interface investerer 35 millioner i verdens første biobaserede bagside til tæppefliser

03.09.2015Interface

Sponseret

07.05.2015Interface

Sponseret

How to achieve a truly circular economy

16.03.2015Interface

Sponseret

INTERFACE lancerer ny type tæppeflise med den laveste CO2-udledning nogensinde

25.08.2014Interface

Sponseret

Husk også byggematerialerne ... når du vil indrette din arbejdsplads bæredygtigt

14.05.2014Interface

Sponseret

Udstilling om grønt byggeri på den grønne måde

07.04.2014Interface

Sponseret

Interface reducerer CO2-udledningen med 90 % på den europæiske fabrik