Interface investerer 35 millioner i verdens første biobaserede bagside til tæppefliser

En integreret del af Interface’s generelle satsning på bionylon og andre biobaserede materialer

03.09.2015

Sponseret

Ann Charlott Lade, Nordisk Marketingchef , Interface

Interface har udviklet verdens første biobaserede bagside til tæppefliser. Det nye materiale har gennemgået og bestået alle nødvendige europæiske test, der handler om performance og kvalitet. Det nye bagsidemateriale har endvidere meget lave VOC-værdier, ligesom det sikrer en god stabilitet.

Det nye biobaserede materiale vil blive anvendt i alle de produkter, der fremstilles og sælges i Europa, Mellemøsten og Afrika inden for en periode på halvandet år. Investeringen i det nye materiale løber op i 35 millioner kroner.

Cirkulær økonomi
”Vi vil spille en ledende rolle inden for cirkulær økonomi. Derfor kan vi ikke nøjes med på vurdere et enkelt materiale, men vil skabe en overordnet fleksibel fremstillingsproces, hvor der arbejdes med både biobaserede materialer og genanvendelse af eksisterende produkter som en del af et samlet system”, udtaler Ann Charlott Lade, nordisk marketingchef i Interface.

Biobaseret nylon i stedet for olie
Sideløbende med udviklingen af de nye biobaserede bagsider fortsætter Interface sit samarbejde med Universal Fibres om at udskifte nyt nylon, der er fremstillet af olie, med biobaserede materialer i garnet. Lige siden Interface i 2011 lancerede den første tæppeflise fremstillet af biobaseret materiale, har virksomheden investeret massivt i at udvidelse med biobaserede tæpper.

Oliefri i 2020
De biobaserede gennembrud på både garn og bagside er især vigtige skridt i retning af at realisere Interfaces overordnede mission om at droppe oliebaseret indhold. Det skal ske inden 2020. Her i 2015 kan Interface i sin årlige EcoMetrics-rapportering vise, at 50 pct. af råmaterialerne i virksomhedens produkter nu kommer fra enten genanvendte produkter eller biobaserede materialer. I 2020 vil tallet være 100 pct.

I forbindelse med udviklingen af de nye biobaserede produkter er Interface kommet et vigtigt skridt i retning af den vision, der blev udviklet i 1995 om ikke at afsætte sig negative miljøspor i 2020. Nigel Stansfield, der er Chief Innovations Officer i Interface, udtaler i den forbindelse: ”Vi anvender biobaserede materialer i vores produkter, som ikke konkurrerer med eller griber ind i fødekæder. Vi har gennem de seneste ti år gjort os umage med at udvikle et bredt sortiment af genanvendte og biobaserede materialer i samarbejde med vores leverandører, da det ikke er muligt at løse de store og komplicerede udfordringer med at skabe bæredygtige fremstillingsformer ved at satse på enkeltstående aktiviteter. Man skal anvende mange teknikker for at komme hele vejen rundt og skabe et sammenhængende bæredygtigt produktionsapparat.”

EcoMetrics-fakta 2015
Interface måler sine fremskridt i forhold til det langsigtede Mission Zero-mål for 2020 om at eliminere negative miljøaftryk på en række parametre, der samles i en årlig EcoMetrics-rapport for hele Interface. Sådan ser tallene ud i 2015:

  • CO2-aftryk for tæppefliser er reduceret med 22 pct. siden 2008.
  • Energiforbruget er reduceret med 40 pct. siden 1996.
  • Andelen af vedvarende energi er nu 45 pct. af det samlede energiforbrug
  • Udledningen af drivhusgasser pr. produktionsenhed er reduceret med 73 pct. siden 1996.
  • Bortskafning af affald til lossepladser er reduceret med 91 pct. siden 1996.
  • Vandforbruget pr. produktionsenhed er reduceret med 87 pct. siden 1996.  

Yderligere information

Ann Charlott Lade, Nordisk Marketingchef Interface, ann.charlott.lade@interface.com - 20 51 74 03

Interface investerer 35 millioner i verdens første biobaserede bagside til tæppefliser

03.09.2015Interface

Sponseret

07.05.2015Interface

Sponseret

How to achieve a truly circular economy

16.03.2015Interface

Sponseret

INTERFACE lancerer ny type tæppeflise med den laveste CO2-udledning nogensinde

25.08.2014Interface

Sponseret

Husk også byggematerialerne ... når du vil indrette din arbejdsplads bæredygtigt

14.05.2014Interface

Sponseret

Udstilling om grønt byggeri på den grønne måde

07.04.2014Interface

Sponseret

Interface reducerer CO2-udledningen med 90 % på den europæiske fabrik