INTERFACE lancerer ny type tæppeflise med den laveste CO2-udledning nogensinde

Nyudviklet fusionsteknologi skaber gennembrud for gulvbranchen

Interface lancerer nu Microsfera, der er et helt nyt produkt. Microsfera består af et for Interface nyt garnmateriale, udeladelse af det CO2 tunge latex-lag og fremstilling ved hjælp af en nyudviklet teknologi. Kombinationen af de tre elementer betyder, at CO2-udledningen nu bliver fire gange så lav som ved den gennemsnitlige tæppeflise på markedet, nemlig blot 3 kg. pr. kvadratmeter i forhold til 12 kg.

Microsfera sætter ny rekord i lav CO2-udledning for tæppefliser med kun tre kg. CO2 pr. kvadratmeter. Beregningen af udledningen inkluderer råmaterialer, fremstilling af råmaterialer og hele fremstillingsprocessen. De tre kg. pr. kvadratmeter skal sammenlignes med erhvervsmarkedets gennemsnitlige tæppeflise, der udleder 12 kg. pr. kvadratmeter. Typiske væg-til-væg tæpper fremstillet af 80% uld og 20% nylon udleder 63 kg. pr. kvadratmeter. Den tidligere markedsrekord i lav CO2-udledning har indtil nu stået i tre år, og det var en anden type tæppeflise fra Interface, hvor udledningen er fem kg. pr. kvadratmeter.

”Med Microsfera tager vi fat i de to største bidragydere til CO2-udledning i en tæppeproduktion: Garnfibrene og latex-laget,” siger Ann Charlott Lade, marketingschef i Interface og uddyber: ”For at opnå CO2-reduktionen har vi i Interface arbejdet på at udvikle en helt ny teknologi, hvor det er lykkedes os at kombinere den eksisterende microtuft-teknologi fra andre Interface designs med en helt ny fusionsteknologi, der ved hjælp af varme sørger for at sammenhæfte de enkelte lag i tæppeflisen. Latexlaget bliver dermed overflødigt, og det nye polypropylen-garn hæftes direkte ned i tæppeflisens bagside.”

Også godt for indeklimaet

Med hensyn til indeklimaet er der også godt nyt, idet Microsfera har en ultra lav VOC-emission med blot 100 mikrogram pr. kubikmeter, hvilket er markant lavere end foreskrevet i europæisk lovgivning.

”Jeg synes, det er særdeles positivt at kunne præsentere en nyhed om et byggemateriale med en CO2-udledning tæt på nul for de dele af dansk byggeri, der arbejder seriøst med at skabe bæredygtige løsninger. Dermed bidrager vi endnu mere til at hjælpe bygherrerne med at skabe bæredygtige løsninger,” siger Ann Charlott Lade.

De nye Microsfera-tæppefliser leveres som ’skinny planks’ i størrelsen 25 cm x 100 cm. Farvepaletten består af grå nuancer, trendy denim-inspirerede blå farver og rå kobber-nuancer, som alle kan kombineres til spændende løsninger, også sammen med andre produkter til at skabe kontraster og markeringer af forskellige arbejdszoner i kontormiljøet. Se mere på www.interface.com/microsfera

Interface investerer 35 millioner i verdens første biobaserede bagside til tæppefliser

03.09.2015Interface

Sponseret

07.05.2015Interface

Sponseret

How to achieve a truly circular economy

16.03.2015Interface

Sponseret

INTERFACE lancerer ny type tæppeflise med den laveste CO2-udledning nogensinde

25.08.2014Interface

Sponseret

Husk også byggematerialerne ... når du vil indrette din arbejdsplads bæredygtigt

14.05.2014Interface

Sponseret

Udstilling om grønt byggeri på den grønne måde

07.04.2014Interface

Sponseret

Interface reducerer CO2-udledningen med 90 % på den europæiske fabrik