I Region Nordjylland bidrager nye elektronisk tøjskabe til den grønne omstilling

Når Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) står færdigt i 2023 vil medarbejdernes uniformer blive udleveret via den elektroniske skabsløsning TEXI fra DFD. Den fremtid er der taget hul på med implementeringen af de nye skabe på tre hospitaler i regionen.

TEXI-skabene giver høj grad af styring, som minimerer svind og spild..

Mere end 60.000 uniformer, T-shirts og kitler bliver ugentligt leveret til hospitalerne i den nordjyske region. De nye elektroniske TEXI-skabe skal sikre en effektiv udlevering af uniformer til de sundhedsfaglige medarbejdere på hospitalerne.

Den innovative løsning bliver en del af Nyt Aalborg Universitetshospital, som bliver omdrejningspunktet for fremtidens nordjyske sundhedsvæsen. I et samarbejde med DFD, som også står for vask og levering af arbejdstøjet, implementerer Region Nordjylland løsningen allerede nu. Implementeringen af de elektroniske skabe skal bidrage til effektiviseringer og kvalitetsforbedringer i forhold til den tidligere åbne depotløsning. 

Det fortæller Afdelingschef Susanne Sørensen fra Region Nordjylland:  

- Ved at gå fra en depotløsning på Aalborg UH afsnit Nord til TEXI-uniformsudlevering er der en klar forventning om at øge cirkulationshastigheden, og gennem den høje grad af styring minimere svind og spild, hvilket taler ind i den grønne omstilling, vi i regionen er i fuld gang med.

Også chefkonsulent Morten K. Andersen har store forventninger til den nye løsning:

- Automatisering og teknologi er en stor del af hverdagen og nu også i måden, uniformer bliver udleveret. Valget faldt på DFD’s TEXI-skabe, da det er et let og brugervenligt system. Brugere åbner blot skabene ved at sættes deres medarbejderkort på, og de får selv indblik i, hvordan deres eget forbrug og egen beholdning ser ud.

Økonomisk overblik og højt hygiejneniveau  
Det er både økonomiske og hygiejniske hensyn, som ligger bag valget af TEXI-løsningen. Medarbejderne bruger deres Id-kort til at åbne TEXI-skabene, og på den lille skærm kan de følge med i deres tøjforbrug og se deres beholdning. Indsigt i eget forbrug skal være med til at sikre en stabil forsyning og cirkulation af hospitalets samlede beholdning af tøj. 

Også hygiejnen bliver nemmere at styre, når tøjet bliver opbevaret i aflåste skabe med sporbar adgang. 

Sundhedsinnovation sker gennem stærke samarbejder  
I Region Nordjylland er der et tæt samarbejde med erhvervslivet om sundhedsinnovation og nye løsninger til gavn for patienter, borgere og ansatte. Dette bekræfter Nikoline Stamer, der er kontraktchef hos DFD: 

- Vores samarbejde er præget af åben dialog og innovative tanker. Det er tydeligt at mærke, at Region Nordjylland arbejder målrettet med sundhedsinnovation, der skal gavne patienter, borgere og ansatte. Gennem den tillid de har vist os, har vi opnået et værdifuldt indblik i de behov og processer, der er på hospitalerne. Derfor vil TEXI-løsningen på NAU være skræddersyet til behovene på et stort hospital, hvor flere funktioner bliver samlet. 

FAKTA: TEXI-SKABE I REGION NORDJYLLAND
Den fleksible og elektroniske skabsløsning TEXI fra DFD er en del af det chipbaserede koncept DFD Trace, der forener en tøjløsning med elektronisk registrering og track-and-trace på alle tøjdele. Digital administration og løbende indblik i forbrug gør det nemt at holde styr på hvordan ressourcerne bruges i en tøjløsning. 
 

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

20.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Aalborg Universitetshospital gør op med engangsforbruget: Dropper engangstermojakker af plastik

18.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

08.11.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Privatpersoners aflagte tøj lever nu videre hos udsatte patienter

27.09.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Kasserede lagner og duge lever videre som kokkejakker på Marchal