Hvordan griber iværksættere FN’s Verdensmål an?

At nå i mål med FN’s Verdensmål har været på agendaen siden 2015, hvor de blev vedtaget på FN’s topmøde. Danske virksomheder har taget opgaven til sig, og særligt iværksættere har meldt sig på banen med innovative løsninger og nytænkning af eksisterende rammer.

DI har udarbejdet en casebank, hvor du kan finde en række iværksættere, der arbejder med FNs verdensmål..

På DI’s site ”Fra Filantropi til Forretning” får du nu muligheden for at læse om nogle af de mange interessante og innovative iværksættere, som er med til at gøre Danmark til grønt foregangsland.

Vi har udarbejdet en casebank, hvor du blandt andet kan læse, hvordan uudnyttede ressourcer kan få liv i nye spændende produkter, og samtidig forbedre eksisterende produkter. Du kan også finde inspiration til digitale værktøjer, som fremmer uddannelse og ligestilling i ulande.

Du finder iværksætterne i casebanken ved at sætte hak i ”Vis kun iværksættere”. Vi udvider løbende casebanken med flere spændende iværksættere, du kan holde dig opdateret ved at tilmelde dig nyhedsbrevet for iværksættere.

Læs også: Hør hvordan du udvikler din SMV sammen med iværksættere

I casebanken finder du blandt andet disse iværksættere:

Circular Food Technology
Circular Food Technology arbejder med upcycling – opkvalificerende genbrug. Biprodukter, som ellers ville blive kasseret som affald, får ny værdi ved enten at blive genopfundet som et nyt produkt, eller som en del af et nyt produkt.

Læs mere om Circular Food Technology

Entomass
Når et restprodukt bliver til en indtægtskilde vinder både virksomheder og klimaet. Entomass har fundet en måde hvorpå de mange restprodukter som er tilovers fra fødevaresektoren, kan omsættes til bæredygtige alternativer til animalsk protein. Dermed har virksomheden skabt en ny og bæredygtig forretningsmodel.

Læs mere om Entomass

Heliac
Heliac arbejder aktivt med den grønne omstilling ved at erstatte behovet for fossile brændstoffer med grøn energi. Solpanelerne fra Heliac producerer varme, der både kan bruges til fjernvarme og industrielle processer. Dermed taler Heliac særligt ind i verdensmål 7, Bæredygtig energi.

Læs mere om Heliac

Lapee
Lapee er sat i verden for at forbedre ligestilling mellem kønnene, ved at give kvinder mulighed for at lade vandet til udendørsarrangementer på en ren og sikker måde. Hvor mænd i årtier har haft muligheden for at benytte pissoir, har kvinder været langt mere udfordret. Denne ulighed har teamet bag Lapeee fundet en løsning på.

Læs mere om Lapee

Lulu Lab
Lulu Lab producerer digitale læringsspil om pubertet, uønsket graviditet og seksuelle rettigheder. Det er problemfelter, der er helt centrale blandt unge i mange afrikanske lande, og som er en barriere for ligestilling og uddannelse. Dermed taler Lulu Labs læringsspil sig direkte ind i Verdensmål 4, Kvalitetsuddannelse, og Verdensmål 5, Ligestilling mellem kønnene.

Læs mere om Lulu Lab

Nature Preserve
Madspild er en verdens største CO2-syndere, faktisk er den samlede CO2-udledning, hvis man beregner fødevareindustrien som et land, det tredje mest CO2-udledende efter USA og Kina. Næsten 50% af al frugt og grønt ender som affald. En stor del af madspildet sker allerede i fødevareforsyningskæden, før fødevarerne overhovedet når ud til kunderne. Dette har virksomheden Nature Preserve sat sig for at lave om på.

Læs mere om Nature Preserve

ProffOutlet.com
Webshoppen ProffOutlet.com giver grossister, byggemarkeder og producenter med byggematerialer i overskud mulighed for anonymt at sælge varerne til helt nye kundegrupper, der både omfatter private, virksomheder og offentlige indkøbere.

Læs mere om ProffOutlet.com

Pure Algae
Pure Algae er den første virksomhed i Danmark, som har udviklet et kontrolleret landbaseret anlæg til klima- og miljøvenlig dyrkning af tang. Med denne innovative teknologi er det muligt at producere store mængder tang af højeste kvalitet og sælge denne frisk eller forarbejdet til restauranter og fødevarevirksomheder, uafhængigt af sæson.

Læs mere om Pure Algae

ReFlow Maritime
ReFlow Maritime har en klar vision: At gøre den maritime industri bæredygtig ved brug af cirkulær økonomi. Gennem deres digitale platform, der faciliterer cirkulær vedligehold, skaber de sporbarhed, transparens og partnerskaber mellem globale rederier og producenter.

Læs mere om ReFlow Maritime

SolarSack
Alexander Løckes speciale blev startskuddet til, at han i dag har gjort Verdensmål 6 ”Rent vand og sanitet”, til en del af sin kerneforretning og dermed bidrager til, at alle i verden har adgang til rent drikkevand. Dette gør Alexander gennem virksomheden SolarSack.

Læs mere om SolarSack

Twisted Leaf
Twisted Leaf er de første i verden til at skabe et nydelsesprodukt baseret på kaffeblade. Samtidig skaber de en helt ny og stærkt tiltrængt indtægtskilde ved at værdisætte kaffebøndernes kompost.

Læs mere om Twisted Leaf

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: SMV'er og verdensmål

SMV’erne er størstedelen af dansk erhvervsliv og det danske arbejdsmarked. Hvad ved vi i 2020 om, hvordan de arbejder med verdensmål, og hvad der fungerer bedst?

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

12.01.2024Dansk Industri

Sponseret

Ny ESG & Bæredygtighedsportal hos Dansk Industri (DI)

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

Danske produktionsvirksomheder skaber konkurrencefordele gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

CO2-regnskab, bæredygtig produktion, klimaklar.

21.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Organisering af Bæredygtighed og ESG er et ledelsesansvar

15.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Rådgiverne er afgørende for deres kunders bæredygtige og ansvarlige forretning