Hvem producerer ALDI’s tekstiler og sko? Liste over leverandører skal sikre gennemsigtighed til kunderne

Gennemsigtighed i leverandørkæden har længe spillet en vigtig rolle i ALDI’s arbejde med at sikre socialt ansvarlige vilkår og høje miljøstandarder. Siden marts 2017 har ALDI Nord udarbejdet oversigter over produktionssteder for sko og tekstiler, som skal sikre et overblik over sortimentet af tekstiler og sko i ALDI’s mange butikker. Listen for 2020 er nu klar og skal sikre større gennemsigtighed for kunderne.

20.04.2020

Sponseret

ALDI

”Transparens er et vigtigt redskab i arbejdet med ansvarlighed. Derfor er det vigtigt, at vores kunder har en god indsigt i vores leverandørkæde. At vi nu igen udkommer med en opdateret liste over vores leverandører betyder, at vi endnu er med til at sikre tryghed og gennemsigtighed omkring vores sortiment af tekstiler og sko til vores kunder, ” fortæller CSR Chef, Katrine Milman.

Skærpet leverandørkrav

Listen indeholder navne, adresser og antal medarbejdere på produktionsstederne og er tilgængelig på ALDI’s hjemmeside.

”Vi tager vores leverandøransvar ganske alvorligt. Vi tager udgangspunkt i amfori BSCI's (Better Social Compliance Initiave) adfærdskodeks og kontrollerer via audits om vores leverandører lever op til vores krav og forventninger, ” fortæller CSR Chef, Katrine Milman.  

ALDI tager endvidere miljøansvaret alvorligt. Produktionen af tøj og sko trækker hårdt på verdens miljøressourcer, og oftest bruges der mange kemikalier, der er skadelige for både mennesker og miljøet.

”Vi arbejder sammen med Greenpeace, og derfor har vi ALDI Detox Commitment, som er en kampagne for minimering af skadelige kemikalier i produktionen af tøj og sko. Så ja - arbejdet med at formidle netop de informationer til vores kunder stopper ikke her, ” fortæller CSR Chef, Katrine Milman.

Liste findes her: https://www.aldi.dk/ansvarlighed1/ansvarlig-leverandoerkaede/transparens-og-sporbarhed.html

12.06.2022ALDI

Sponseret

ALDIs fokus på bæredygtighed har aldrig været større

14.03.2022ALDI

Sponseret

ALDI og Too Good To Go udvider succesfuldt samarbejde

11.11.2021ALDI

Sponseret

Is der varmer Mere end 10.000 is doneres til FødevareBanken

29.08.2021ALDI

Sponseret

ALDI går i spidsen for at sikre bedre dyrevelfærd i Europa

03.08.2021ALDI

Sponseret

Reduktion af madspild og ny emballagestrategi går hånd i hånd i Aldi

25.03.2021ALDI

Sponseret

World Water Day: ALDI er den første discountkæde, som stiller krav til vandforbruget hos leverandører af frugt og grønt