ALDI går i spidsen for at sikre bedre dyrevelfærd i Europa

Det er ikke kun i Danmark, at flere og flere forbrugere går op i dyrevelfærd. Nu skal en ny EU-lov nemlig sikre, at alle europæiske landbrugsdyr lukkes ud af burene.

29.08.2021

Sponseret

ALDI

De seneste år er dyrevelfærd i stigende grad kommet på agendaen hos flere europæiske dagligvarekæder. I ALDI har man bl.a. for længst udfaset turbokyllinger, buræg og varer som indeholder ingredienser fra burhøns.

Men nu er der for alvor godt nyt for landbrugsdyr i bur. Den 30. juni 2021 valgte EU-Kommissionen nemlig at godkende et borgerforslag, som skal sikre, at ingen landbrugsdyr skal være i bur i fremtiden. Fra ALDI’s side bifalder man, at EU-Kommissionen nu tager ansvar for dyrevelfærden – også selvom loven først træder i kraft i 2027.

"Det er utrolig positivt at EU nu laver en lov som skal løfte dyrevelfærden i hele Europa. Det er helt sikkert et skridt i den rigtige retning”, siger Katrine Milman der er CSR chef hos ALDI.

Støtte fra både EU-borgere og førende europæiske fødevarevirksomheder
1,4 millioner europæere har skrevet under på borgerforslaget ’End the Cage Age’, og sammen med  9 andre førende europæiske fødevarevirksomheder sendte ALDI i foråret 2021 et brev til EU-Kommissionen med støtte til borgerforslaget.

”Vi støtter forslaget fordi vi, som en af de store europæiske fødevarevirksomheder, har en forpligtigelse til at påvirke lovgivningen i den rigtige retning. Vi har en forpligtigelse til hele tiden at arbejde for bedre dyrevelfærd”, siger Katrine Milman, CSR Chef hos ALDI.

Netop dét, at de førende fødevarekoncerner åbent bakker op om forbrugernes efterspørgsel på bedre dyrevelfærd i landbruget, har lagt ekstra pres på politikerne.

12.06.2022ALDI

Sponseret

ALDIs fokus på bæredygtighed har aldrig været større

14.03.2022ALDI

Sponseret

ALDI og Too Good To Go udvider succesfuldt samarbejde

11.11.2021ALDI

Sponseret

Is der varmer Mere end 10.000 is doneres til FødevareBanken

29.08.2021ALDI

Sponseret

ALDI går i spidsen for at sikre bedre dyrevelfærd i Europa

03.08.2021ALDI

Sponseret

Reduktion af madspild og ny emballagestrategi går hånd i hånd i Aldi

25.03.2021ALDI

Sponseret

World Water Day: ALDI er den første discountkæde, som stiller krav til vandforbruget hos leverandører af frugt og grønt