World Water Day: ALDI er den første discountkæde, som stiller krav til vandforbruget hos leverandører af frugt og grønt

Som resultat af et internationalt samarbejde mellem bl.a. ALDI Nord og ALDI Syd implementerer ALDI Danmark nu en række nye leverandørkrav, som skal sikre, at over 70% af kædens frugt og grønt fremadrettet vil være dyrket under mere vandeffektive metoder.

FOTO: Avocadotræ.

25.03.2021

Sponseret

ALDI

SPRING er navnet på de nye standarder, som fra juli 2022 vil blive implementeret hos en lang række af ALDI’s frugt og grønt-producenter. SPRING står for Sustainable Program for Irrigation and Groundwater use.

Højere krav til leverandørkæden
De nye standarder vil gælde for alle leverandører af de 15 mest solgte frugt og grønt-varer fra regioner, hvor vand er en knap ressource. Det inkluderer bl.a. avocadoer fra Peru (regionerne La Libertad, Ica eller Piura), tomater fra Andalusien, bananer, grapefrugter og appelsiner.

”Adgang til vand er en menneskeret, men desværre også en begrænset ressource flere steder i verden. Derfor er en effektiv og intelligent brug af vand en prioritet i alle ALDI’s værdikæder. Vi er en ansvarlig virksomhed, og derfor vil vi gerne forpligte os til at stille krav, der rækker ud over de nuværende standarder, som vi ikke mener er ambitiøse nok på vandområdet. Med et initiativ som SPRING kan vi i ALDI være med til at fortælle vores kunder, at de varer, de køber hos os, er dyrket ansvarligt”,forklarer Katrine Milman, CSR-chef i ALDI Danmark.

Tid til omstilling
Når de nye standarder først vil træde i kraft fra juli 2022, er det for at sikre, at leverandørerne har den fornødne tid og støtte til at omstille sig til de nye krav. Blandt de nye initiativer vil der bl.a. være overvågning af vandforbrug, optimering af vandingsplaner og en løbende effektivisering af vandforbruget.

ALDI har siden 2019 været en del af Alliance for Water Stewardship (AWS), hvilket er verdens største netværk for bæredygtig brug af vand. Med implementeringen af de nye standarder i SPRING tager ALDI et vigtigt skridt på vejen mod at blive en ansvarlig virksomhed, når det gælder verdens samlede forbrug af vand.

12.06.2022ALDI

Sponseret

ALDIs fokus på bæredygtighed har aldrig været større

14.03.2022ALDI

Sponseret

ALDI og Too Good To Go udvider succesfuldt samarbejde

11.11.2021ALDI

Sponseret

Is der varmer Mere end 10.000 is doneres til FødevareBanken

29.08.2021ALDI

Sponseret

ALDI går i spidsen for at sikre bedre dyrevelfærd i Europa

03.08.2021ALDI

Sponseret

Reduktion af madspild og ny emballagestrategi går hånd i hånd i Aldi

25.03.2021ALDI

Sponseret

World Water Day: ALDI er den første discountkæde, som stiller krav til vandforbruget hos leverandører af frugt og grønt