Hos Plejehjemmet Kornumgaard skaber det innovative rengøringssystem SmartMop et sundt arbejdsmiljø

På Plejehjemmet Kornumgaard bliver medarbejderne skånet for mange af de slidsomme bøj, vrid og tunge løft, som normalt er forbundet med at gøre rent og vaske tekstiler. For her bliver rengøringen udført med Berendsens miljøvenlige rengøringssystem.

Altid nok mopper og klude til rådighed

Plejehjemmet Kornumgaard er en del af Danske Diakonhjem, der bl.a. driver selvejende plejehjem over hele landet. På Plejehjemmet Kornumgaard er der fokus på både beboernes og medarbejdernes sundhed – derfor har plejehjemmet valgt Berendsens ergonomiske og effektive SmartMop-mikrofibermopper og -klude, som er specialudviklede til at være skånsomme for kroppen.

SmartMop er bare en meget bedre løsning, end da vi selv vaskede mopper og klude. Vores medarbejdere siger, at det er rigtigt dejligt – de skal slet ikke bruge så mange kræfter på rengøringen som før, og de har mindre fat i de tunge støvsugere, fordi de tit kan bruge Berendsens tørmopper i stedet. Vi slipper for at vaske de beskidte mopper selv, som jo vejer meget mere end tøj, for de suger en masse. Vi har altid nok nyvaskede mopper og klude ved hånden, så vi kan holde plejehjemmet rent og sundt for de svage ældre – vi får stor ros for, at her altid er så pænt og rent. Og vores rengøringsmedarbejdere kan være sikre på, at vores mopper og klude altid er uslidte, effektive og nemme at gøre rent med, fordi Berendsen løbende kvalitetstjekker og udskifter vores tekstiler”, siger Bente Vestergaard, økonoma hos Plejehjemmet Kornumgaard.

Gode for kroppen og miljøet

Tests viser, at SmartMop-løsningen generelt er markant hurtigere at arbejde med end traditionelle rengøringssystemer, og at det kan reducere brugen af vand og kemikalier med op til 85 %. Som rengøringsmedarbejder bruger Elly SmartMop-mikrofibermopper og -klude dagligt i sit arbejde, og det er hun meget tilfreds med.

Mopperne er rigtigt gode for ens krop. De er meget mere bevægelige og nemme at skubbe frem og tilbage end vores tidligere mopper. Jeg kommer bedre rundt i hjørnerne, og jeg bruger slet ikke de kemikalier, som jeg brugte før til at gøre rent – det er jo mikrofibertekstiler, og man kan både se og mærke, at de tager det snavs, som de skal. Mopperne er mere effektive, de gør bedre rent. Og jeg kan nøjes med at gøre alle klude våde én gang om morgenen med en lille smule vand – så holder de til hele dagens rengøringsopgaver, og jeg slipper for det hårde arbejde med at klargøre vand til at skylle de brugte klude, som jeg før gjorde flere gange dagligt”, siger Elly, rengøringsmedarbejder hos Plejehjemmet Kornumgaard.

Sparer timer hver uge ved, at Berendsen vasker mopper og klude

Udover mopper og klude lejer Plejehjemmet Kornumgaard også arbejdstøj hos Berendsen, og alt arbejdstøjet vaskes på Berendsens miljøoptimerede vaskerier, hvor forbruget af vand, energi og kemi i vaskeprocessen er lavere end Svanemærkets krav. Og ifølge Bente Vestergaard sikrer Berendsens vask af mopper og klude både, at plejehjemmets medarbejdere sparer tid, og at forbruget af naturens ressourcer minimeres.

Jeg vil tro, at vores medarbejdere tilsammen sparer 4-5 timer om ugen ved, at de nu ikke skal vaske og tørre mopper og klude selv. Og udover at vi sparer meget vand og kemi under selve rengøringen med SmartMop-mopperne, så er det også mere miljøvenligt, at Berendsen står for vaskeprocessen. Tidligere måtte vi vaske mopperne i vores almindelige vaskemaskiner, som ikke var beregnet til mopper – og vi måtte køre med halvfyldte maskiner for at sikre, at de kunne holde til det. Så det er klart, at det sparer meget vand og energi, at mopperne nu vaskes i professionelle maskiner på et miljøvenligt vaskeri”, siger Bente Vestergaard og tilføjer:

Når Berendsen vasker vores mopper og klude, kan vi også være sikre på, at det sker hygiejnisk korrekt – det er rigtigt vigtigt, fordi vi har at gøre med ældre. Og økonomisk er det en fordel, at vi løbende kan tilpasse vores tekstilbeholdning, da vores behov for mopper og klude varierer. Så vi er super tilfredse – og jeg ved, at flere af de andre plejehjem under Danske Diakonhjem, der har SmartMop ligesom os, også er vældigt glade for det”.


Plejehjemmet Smedegården i Aalborg har udliciteret vask af linned og beboertøj til Berendsen – og det har givet personalet mere tid til de ældre og fuld kontrol over hygiejnen og smittespredning ved sygdomsudbrud. Læs mere her


Om Plejehjemmet Kornumgaard:

  • Plejehjemmet Kornumgaard er en del af Danske Diakonhjem, der er den største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.
  • Plejehjemmet ligger i Brønderslev og har 70 boliger til ældre.
  • Det er et selvejende plejehjem, der har en driftsoverenskomst med Brønderslev Kommune.

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato