Home-Start Familiekontakt Odense og YOYO Genbrug & Design er nomineret til Odense Bæredygtighedspris

Home-Start støtter sårbare børnefamilier. Lokalafdelingen i Odense driver desuden genbrugsbutikken YOYO Genbrug & Design. Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd afslører d. 9/3 om Home-Start vinder Odense Bæredygtighedspris

”Koordinator Michala Bruun-Givskud og projektleder Thea Rehnholt Mammen er glade for nomineringen til Bæredygtighedsprisen.

Home-Start er en organisation, hvis kerneopgave er at støtte sårbare børnefamilier. Lokalafdelingen i Odense driver desuden genbrugsbutikken YOYO Genbrug & Design. De to initiativer er sammen nomineret til Odense Bæredygtighedspris. Om de vinder prisen afslører Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd d. 9. marts på Odense Rådhus.

For Home-Start er familiens generelle trivsel en vigtig del af et bæredygtigt familieliv. Et korps af frivillige familievenner hjælper pressede småbørnsfamilier med praktisk og venskabelig støtte et par timer om ugen.

Thea Rehnholt Mammen, projektleder, YOYO Genbrug & Design glæder sig over nomineringen til Bæredygtighedsprisen:

Denne nominering betyder utroligt meget for os. Det er en anerkendelse af vores arbejder for et bæredygtigt familieliv og et godt naboskab i Odense. Jeg sender en tak til de frivillige i genbrugsbutikken, de frivillige familievenner og praktikanter, som hver dag gør en stor indsats for vores bæredygtige projekt, siger Thea Rehnholt Mammen, projektleder, YOYO Genbrug & Design.


I YOYO Genbrug & Design arbejdes der med at genfinde værdi i alt lige fra slidt tøj til andet, der er i overskud. Derudover er butikken en rummelig arbejdsplads, der tager hånd om sårbare personer, så de støttes i deres vej tilbage til socialt samvær, netværksdannelse og fodfæste på arbejdsmarkedet.

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd glæder sig over projektets brede fokus:

- De fællesskaber der her opstår mellem de frivillige, de trængte børnefamilier og i genbrugsbutikken, synes jeg er meget værdifulde. Og så glæder det mig, at denne sociale indsats i genbrugsbutikken også er med til at løfte en miljødagsorden. Det er jo lige det, at bæredygtighed går ud på, siger Peter Rahbæk Juel.

To andre initiativer er også nomineret til Odense Bæredygtighedspris i år:

  • Odense Kommune og De Forenede Dampvaskerier Odense
    Odense Kommune samarbejder med De Forenede Dampvaskerier om levering af jobtøj til Ældre- og Handicapforvaltningens 2.200 sundhedsfaglige medarbejdere. Begge aktører fokuserer i samarbejdet på bæredygtighed, hvor der arbejdes med både økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed.
     
  • Odense ZOO
    Odense ZOO drives som en CSR-virksomhed med fokus på miljø, økonomi og sociale forhold. Under den sociale indsats arbejder haven fx med jobskabelse, integration og frivillighed. Den zoologiske have investerer hvert år i at optimere driften til gavn for miljø og økonomi. Fokus er desuden på biodiversitet og samarbejde med en lang række lokale aktører.

Alle er velkomne når Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd afslører, hvem der vinder årets Bæredygtighedspris.

Tid og sted: Torsdag d. 9. marts 2016, kl. 16-18 på Odense Rådhus. Tilmelding efter "først til mølle" princippet via www.odense.dk/Baeredygtighedsraad. Angiv venligst ved tilmeldingen om du fx har behov for døvetolk.


Yderligere oplysninger:
Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 3051 3115 / peterrj@odense.dk
Michala Bruun-Givskud, koordinator, Home-Start Odense: tlf. 4019 7388/ odense@home-start.dk
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 2459 7656 / tjc@odense.dk

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet