Her er vinderne af CSR People Prize 2023

Vinderne af CSR People Prize 2023 gik til to jyske virksomheder, der på hver deres måde har gjort en stor indsats for at skabe jobs til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Juryen uddelte også en særpris, som gik til Anlægsgartner Gottlieb fra Skibby.

CSR People Prize 2023 gik til hhv. Den Jyske Kontrolcentral, HKScan og Anlægsgartner Gottlieb.

13.09.2023

Sponseret

CABI

Hvert år siden 1999 har videnshuset Cabi hyldet virksomheder, der gør en særlig indsats for, at mennesker i udsatte positioner kan få en chance på arbejdsmarkedet. Det sker med uddelingen af CSR People Prize, som tilfalder virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, der risikerer at miste jobbet eller forebygger nedslidning, stress eller mistrivsel.

I dag blev årets vindere af CSR People Prize fundet ved et stort arrangement i Turbinehallen i Aarhus. Her blev prisen uddelt i to kategorier, og vinderne, der på hver deres måde stak ud fra et stærkt og meget bredt finalefelt, var:

  • Virksomheder med over 250 medarbejdere: Fjerkræslagteriet HKScan, Vinderup
  • Virksomheder med under 250 medarbejdere: Sikkerhedsfirmaet Den Jyske Kontrolcentral, Esbjerg

Stort fokus på socialt ansvar hos begge vindere
Formand for juryen bag prisen, Cabis direktør Mette Rønnau, fremhæver HKScan for deres indsats med at ansætte og inkludere ledige fra kanten af arbejdsmarkedet:

”Ti procent af medarbejderne kommer fra kanten, og 42 procent af de ansatte har en anden etnisk baggrund end dansk. Og så er de ikke bange for at ansætte medarbejdere med psykiske udfordringer eller flygtninge, de har mistet alt på grund af krig. Noget andet, HKScan lykkes med, er afholdelse af omsorgssamtaler. Her bliver der snakket om trivsel generelt, og om medarbejderen har brug for at skifte hold eller få andre arbejdsopgaver. Det giver gode, loyale medarbejdere.”

Dagens anden vinder, sikkerhedsfirmaet Den Jyske Kontrolcentral, vinder prisen for deres arbejde med at integrere socialt ansvar i deres rekrutteringsstrategi. I dag kommer mere end 50 procent af dem, virksomheden ansætter, direkte fra ledighed.

”De ansætter fx unge gamere med sociale udfordringer. Her er tale om en gruppe, der ellers vil have svært ved at møde ind om morgen, men som er super gode til natarbejde og til at holde øje med flere skærme og koordinere med andre. Virksomheden har desuden en stærk systematik på både onboarding, sygefravær og fastholdelse af medarbejdere,” forklarer Mette Rønnau.

Særpris til anlægsgartner
I år blev der desuden uddelt en CSR People Særpris til en virksomhed, der har formået at arbejde strategisk med E’et og S’et i ESG ved at tænke rekruttering på en socialt ansvarlig måde og omstille produktionsapparatet til at være bæredygtigt.

Vinderen blev Anlægsgartner Gottlieb fra Skibby, der er kendt for at planlægge alle arbejdsgange med respekt for miljø og klima. Når det gælder rekruttering er virksomhedens vision ganske klar: ”Alle skal have en chance i livet". De finder de fleste nye medarbejdere blandt mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, og mange jobafklarings- og praktikforløb i virksomheden fører enten til fleksjob eller fuldtidsansættelse.

Fakta om CSR People Prize:
CSR People Prize hædrer de virksomheder, som ansætter eller fastholder mennesker, der befinder sig i en udsat position, hvorved der opnås en både menneskelig og forretningsmæssig gevinst. Prisen uddeles i to kategorier, ”Virksomheder med over 250 medarbejdere” og ”Virksomheder med under 250 medarbejdere”.

I år valgte juryen desuden at uddele CSR People Særpris til Anlægsgartner Gottlieb for virksomhedens indsats med at skabe en miljømæssig og socialt bæredygtig arbejdsplads.

Juryen til CSR People Prize 2023 bestod af:

  • Marianne Bøttger, CEO, Arriva Danmark
  • Lars Jannick Johansen, ledende partner, Den Sociale Kapitalfond Invest
  • Mette Neville, professor og leder af Center for Små og Mellemstore Virksomheder på Aarhus Universitet
  • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
  • Gorm Hjelm Andersen, koncernchef, Odense Kommune
  • Mette Rønnau, formand for jury og direktør, Cabi.

22.09.2023CABI

Sponseret

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?

13.09.2023CABI

Sponseret

Her er vinderne af CSR People Prize 2023

05.07.2023CABI

Sponseret

Nominerede til CSR People Prize 2023: Seks frontløber virksomheder, der gør en forskel for arbejdsmarkedets mest udsatte

16.06.2023CABI

Sponseret

8 sociale nøgletal, der styrker din ESG-score i dag

16.06.2023CABI

Sponseret

Scor højt på socialt ansvar – og få en konkurrencefordel

Virksomheder kan allerede nu score højt på S’et i ESG

12.06.2023CABI

Sponseret