Har du tænkt over dine tekstilers klimaaftryk? Produkterne fra Elis er nu SBTi-godkendt

Elis-koncernens mål for reduktion af CO2-udledning er blevet godkendt af Science Based Targets initiative, og koncernen har netop præsenteret en ambitiøs klimakøreplan frem mod 2030.

Elis stræber efter at nedbringe CO2-udledningen i tråd med Paris-aftalen. Og man har nu forpligtet sig til klimaagendaen ved at tilslutte sig Science Based Targets initiative (SBTi).
Det gælder bl.a. for SmartMop-konceptet - en serie af mikrofiberklude og -mopper, som er skånsomme for kroppen og klarer rengøringsopgaver uden brug af kemikalier.
Det gælder også for det arbejdstøj, virksomheden lejer ud til bl.a. danske virksomheder i fødevaresektoren.

Store ambitioner
Nu har Elis-koncernen sat en række ambitiøse mål for Scope 1, 2 og 3:
Scope 1 og 2: Elis vil reducere absolutte CO2-emissioner med 47,5 procent inden 2030 (basisår 2019) – f.eks. naturgas, diesel, elektricitet mv.
Scope 3: Elis vil reducere absolutte CO2-emissioner med 28 procent inden 2030 (basisår 2019) – f.eks. fra indkøbte produkter og services, brændstof- og energirelaterede aktiviteter, distribution, medarbejderpendling og genanvendelse af kasserede produkter.

Godkendte mål
Målene er godkendt af SBTi og er i overensstemmelse med målene i Paris-aftalen om at bidrage til at begrænse den globale opvarmning.
Det glæder CSR-chef, Christina Saxkjær, i Elis Danmark:
”Vi vil være med til at skabe en bedre verden for vores børn og de kommende generationer. Jeg er derfor superstolt over, at Science Based Targets-initiativet har vurderet, at vores ambitiøse mål er i overensstemmelse med, hvad den seneste klimavidenskab siger er nødvendigt for at nå målene i Paris-aftalen,” siger hun og tilføjer:
”Vi kommer til at intensivere vores indsatser for at reducere udledningen af CO2 – både i vores egen produktion og i værdikæden.”

Du kan se Elis’ klimakøreplan på denne side

Cirkulære services
Elis-koncernen arbejder med en cirkulær forretningsmodel, og koncernen har opnået en A-placering på CDP-listen (Carbon Disclosure Project). De nye mål støtter således op om Elis-koncernens målsætning: At levere cirkulære services, som sikrer hygiejne, trivsel og beskyttelse – hver dag, og på en mere bæredygtig måde.
For at nå målene har koncernen lagt en klimakøreplan, der i scope 1 og 2 bl.a. handler om at optimere industrivaskeriernes brug af energi, dekarbonisere energiforbruget og reducere miljøpåvirkningen fra koncernens bilflåde og medarbejdertransport.
I scope 3 handler indsatserne bl.a. om at forlænge levetiden på produkterne og dermed købe færre tekstiler. Samtidig har koncernen stort fokus på indkøb af mere bæredygtige tekstiler.

Bliv klogere på virksomhedens indsats for mennesker og miljø ved at klikke på dette videolink.

OM: Elis Danmark

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger samt svanemærket vaskeriservice mm.

Elis-koncernen er en international multiservice-leverandør med aktiviteter i 29 lande. Koncernen har 45.000 medarbejdere i 440 produktions- og servicecentre.

Læs mere på: www.elis.com

Denne artikel er del af et tema:

Tema: kantine og catering med ansvar

Fødevarer er et afgørende felt i klimakampen, men hvad sker der, når man ikke selv bestemmer, hvad der skal på tallerkenen. Førende aktører på den danske kantine og catering-scene deler deres ideer og erfaringer.

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato