Gymnasium sparer over 556.000 liter vand om året grundet vandtjek

Tørring Gymnasium fik foretaget et uforpligtende vand- og energitjek fra GROHE, der konstaterede at en gylden mulighed lå gemt: Nemlig muligheden for at spare over 60.000 kr. årligt på vand- og energiregningen.

Tørring Gymnasium sparer 556.425 liter vand og 9837 kWh om året efter et GROHE vand- og energitjek..

28.03.2019

Sponseret

GROHE

Tørring Gymnasium stod overfor en stor renovation af bade- og toiletfaciliteter og har i den forbindelse investeret i vandbesparende produkter. Dermed mindskes de faste udgifter og Tørring Gymnasium vil i større grad være i stand til at holde sig indenfor budgettet, ved ikke at spilde unødige ressourcer i form af både penge, vand og energi. Med begrænsede midler som offentlig institution er der derfor stor interesseret i at investere i løsninger, der er økonomisk gavnlige og dermed giver mere plads i budgettet fremover. Og det er netop her GROHEs vand- og energitjek kommer ind i billedet sammen med vandebesparende produkter.

Få budget og bæredygtighed til at gå hånd i hånd
En god måde for offentlige institutioner at spare penge på, er nemlig at tage et kig på den årlige vand- og energiregning. Her kan der være mange penge at hente, og meget vand at spare. Dette gælder især ældre bygninger og installationer. Netop denne idé fik Tørring Gymnasiums varmemester Erik Keller. Han kontaktede GROHE for at få et uforpligtende GROHE vand- og energitjek. På bare én times gennemgang af bygninger og nøgletal kan det nemlig afgøres, hvor meget vand og energi der årligt kan spares.

Mærkbar forskel
Hurtigt kunne der konstateres at vand- og energiforbruget gemte på gyldne muligheder, der både ville være gavnligt for budget og bæredygtighed, hvis man valgte at udskifte ældre armaturer og brusesystemer. Ifølge Erik Keller har investeringen givet en mærkbar forskel. Det gælder ikke kun ift. besparelse af vand, men også i forhold til en markant lavere energiregning.

Investeringen i projektet var på ca. 100.000 kr. i indkøbte produkter. Det vil sige et beløb, som Tørring Gymnasium tjente hjem på blot et år. Mere specifikt blev der udskiftet følgende:

  • 48 håndvaskarmaturer af typen GROHE Eurosmart Cosmopolitan med en gennemstrømning på 5,7 l/min.
  • Et køkkenarmatur til Eurosmart med en gennemstrømning på 5,7 l/min.
  • 17 Euphoria 110 hovedbrusere
  • To Tempesta 100 brusestangssæt

De vandbesparende GROHE produkter har en vandgennemstrømning i minuttet på 5,7 liter. Det giver altså et noget lavere vandforbrug end med normale armaturer, der ligger på 10 liter vand i minuttet. Udover den synlige besparelse på vandregningen har det også en positiv effekt på elregningen eftersom der er mindre vand, der skal varmes op.

Samlet set giver denne udskiftning til vandbesparende og energieffektive produkter en samlet besparelse på 556.425 liter vand og 9837 kWh, hvilket boner ud i en besparelse på over 60.000 kr. på den årlige vand- og energiregning.   

Dermed har Tørring Gymnasiums beslutning om at få installeret vandbesparende produkter vist sig at være en fordelagtig og bæredygtig investering – både i et økonomisk og miljømæssigt perspektiv. Ifølge Erik Keller skal disse ekstra midler bruges på yderligere renovering, der vil effektivisere gymnasiets forbrug på andre punkter og som er en investering i fremtiden.

Er du interesseret i et uforpligtende vand- og energitjek fra GROHE? Så kontakt grohe@grohe.dk og hør nærmere.     

Klik her, hvis du vil vide mere om vores vandbesparende produkter.     

Kontaktinformation:
Thomas Knudsen
Projektchef, Vestdanmark
Tlf.: 27 22 75 51
Mail: thomas.knudsen@grohe.com

Morten Faber
Distriktschef (Midt-, Sønderjylland & Fyn)
Tlf.: 25 10 84 20
Mail: morten.faber@grohe.com

09.01.2023GROHE

Sponseret

Er du en vandhelt eller vandtyv?

14.10.2022GROHE

Sponseret

GROHE hjælper kendt kro mod bæredygtige mål

30.05.2022GROHE

Sponseret

LIXIL indvier stor solcellepark i Portugal

28.04.2022GROHE

Sponseret

Prisnomineret vandsystem reducerer plastforbruget hos danske virksomheder

15.01.2021GROHE

Sponseret

GROHE vinder eftertragtet europæisk bæredygtighedspris

15.01.2021GROHE

Sponseret

Håndvask og bæredygtigt vandforbrug går hånd i hånd i ny børnebog fra GROHE