Guld til bæredygtigt PensionDanmark-byggeri på Islands Brygge

Boligbyggeriet Pollux på Islands Brygge i København er blevet bæredygtigheds-certificeret med DGNB-Guld. Der er blandt andet topscore for materialernes miljømæssige kvaliteter og udearealerne.

Simon Klein-Knudsen - fra venstre: Tobias Berner Hansen, projektdirektør NCC, Henning Sørensen, beboerrepræsentant, Mette Qvist, direktør Green Building Council og Jens Breinholt, projektdirektør PensionDanmark..

PensionDanmark-byggeriet Pollux på Islands Brygge i København fik onsdag eftermiddag tildelt DGNB Guld-certificeringen af direktør i Green Building Council, Mette Qvist. DGNB er en af verdens førende standarder til bæredygtige ejendomme. De høje ambitioner for ejendommenes aftryk på klima, miljø og social bæredygtighed er ligeledes en fast forankret del af PensionDanmarks værdiprogram for investering i ejendomme.

”Pollux bliver endnu et attraktivt PensionDanmark-byggeri, hvor beboerne ikke alene kan glæde sig over kvaliteten i både bolig, nærmiljø og de tilhørende lave vedligeholdelsesudgifter, men samtidig kan nyde kvalitetsboligen med god samvittighed over dens meget høje standarder for bæredygtighed. Det bidrager i fællesskab til at gøre det til en god og langsigtet investering for både den enkelte boligejer og dermed også for PensionDanmarks medlemmer,” siger ejendomsdirektør i PensionDanmark Marius Møller.

DGNB har blandt andet fremhævet den miljømæssige indvending og holdbarhed af materialer i en ejendom delvist bygget af kvalitetsmærkede genbrugsmursten. Men også bygningens robusthed og kvaliteten af udearealer og adgangen til disse er blandt punkter til fremhævelse.

Pollux’ 70 boliger er en del af de over 500 bæredygtige kvalitetsboliger, som PensionDanmark opfører på HavneBryggen. Ligesom PensionDanmarks første to andre boligprojekter på HavneBryggen, Castor og Polaris, er Pollux opført direkte mod havnefronten, så de kommende beboere flytter ind i en stærk attraktion i lokalområdet med imponerende udsigt over vandet fra lejligheder, altaner og tagterrasser. Der er let adgang til havnebade, indkøb og metro-station.

27.01.2022PensionDanmark

Sponseret

Ny bæredygtig hotel- og restaurantskole og gastronomisk campus på vej i København

20.12.2021PensionDanmark

Sponseret

PensionDanmark blandt verdens mest ansvarlige investorer

16.12.2021PensionDanmark

Sponseret

Bæredygtige studieboliger hædres med pris

14.12.2021PensionDanmark

Sponseret

Nyt partnerskab skal understøtte den grønne omstilling

29.06.2021PensionDanmark

Sponseret

Stærke danske partnere vil sammen levere Danmarks nye flådefartøjer

29.06.2021PensionDanmark

Sponseret

PensionDanmark kåret til årets bæredygtige pensionsselskab