EU-medlemslande svigter internetbrugere med handicap, viser ny rapport

89% af EU-landene opfylder ikke kravene i EU’s eget webtilgængelighedsdirektiv.

Kort over tilgængelighedsniveauet af EU-medlemslandenes websites.

Det Europæiske Handicapforum (EDF) og Siteimprove offentliggør i dag rapporten "Demokrati, tilgængelighed og EU", der ved hjælp af Siteimproves Digital Certainty Index® (DCI) undersøger tilgængeligheden af EU-medlemslandenes websites.

Rapporten viser, at 25 af de 28 EU lande scorer dårligt, mens kun Danmark og Holland leverer en god tilgængelighedsoplevelse. Europa-Parlamentets officielle website blev også analyseret, og med en DCI-score på blot 55,8 er parlamentets website det mest utilgængelige af alle de undersøgte.

Det Europæiske Handicapforum (EDF), som er en paraplyorganisation, der forsvarer 80 millioner mennesker med handicaps interesser i Europa, siger, at manglende tilgængelig information på de nationale parlamenters websites er en alvorlig barriere for, at mennesker med handicap kan udøve deres politiske rettigheder til fulde.

“De nationale parlamenter har en afgørende og repræsentativ rolle i det moderne demokrati. Vigtigheden af at have fuldt tilgængelige websites er tydelig: det er ikke kun en lovlig forpligtelse, det har en grundlæggende betydning, at vi sikrer, at mennesker med handicap kan udøve deres ret til deltagelse i det offentlige og politiske liv”, siger Yannis Vardakastanis, formand for EDF.

Læs hele rapporten her.

16.06.2021Siteimprove A/S

Sponseret

Siteimprove releases its 2020 Sustainability Report

09.06.2020Siteimprove A/S

Sponseret

Siteimprove CSR Report 2019

20.06.2019Siteimprove A/S

Sponseret

Siteimprove CSR Report 2018

19.02.2019Siteimprove A/S

Sponseret

EU-medlemslande svigter internetbrugere med handicap, viser ny rapport

11.06.2018Siteimprove A/S

Sponseret

Siteimprove CSR Report 2017

21.03.2018Siteimprove A/S

Sponseret

The Journey to Digital Equality: Siteimprove and the UN’s Sustainable Development Goals