Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

Et stigende antal hotelgæster efterspørger mere miljøvenlige rejsevalg, og mange er endda villige til at betale ekstra for noget, der har bæredygtige certifikater. Elis kan hjælpe hoteller med den grønne omstilling med mere miljøvenlige produkter til alle afdelinger på hotellet.

Foto: Elis

Når hoteller vælger løsninger fra Elis, er det både til gavn for ESG-rapporteringen og en hjælp til at opfylde de rejsendes ønsker om mere miljøvenlige muligheder. En bæredygtig rejserapport fra Booking.com viser, at 76 % ønsker at rejse mere bæredygtigt, og 43 % vil gerne betale ekstra, når de får rejsevalg med bæredygtige certifikater. 

Elis’ produkter, der hele paletten rundt har en miljøvenlig tankegang for øje, kan gavne den grønne omstilling i både restauranten, køkkenet, hotellets indgang, hotelværelser og badeværelser.  

Bæredygtighed integreret i forretningsmodellen 

Når hoteller vælger specialtilpassede services fra Elis, kan man som kunde være sikker på en cirkulær forretningsmodel. Det betyder, at kunder lejer tekstiler som fx sengelinned, forklæder, servietter, måtter og hygiejneløsninger til køkkener og toiletter. Dermed kan hotelpersonalet bruge deres dyrebare tid på kunderne og undgår samtidig dyre tekstilinvesteringer, når Elis varetager indkøb, vask og opbevaring af tekstilerne.   

”Den cirkulære tankegang med leje frem for køb indebærer også, at Elis får det maksimale ud af produkterne, og at ressourcerne kan genanvendes. Tekstilerne, der næsten alle er miljømærkede, bliver designet, så de er slidstærke og samtidig bliver de testet for at sikre, at de kan holde længe”, fortæller salgsleder indenfor hospitality og Key Account Manager, Katharina Wendelboe Ritzi. 

Desuden reparerer Elis’ erfarne syersker tekstilerne rettidigt for at forlænge levetiden yderligere, og når tekstilerne ikke længere opfylder kvalitetsstandarderne, gør Elis sit bedste for at give dem et nyt liv ved fx at donere tekstilerne til velgørende formål eller innovative, bæredygtige projekter.  

Elis’ svanemærkede vaskerier sikrer, at hotellers tekstiler vaskes med et minimalt forbrug af energi, vand og vaskemidler. Og Svanemærkningen er med til, at Elis hele tiden forbedrer sig til gavn for miljøet. Skyllevandet renses efter hver vask og genbruges til næste vask i Elis’ vaskerier. Ligeledes har størstedelen af vores sengelinned til hoteller tre miljømærker; BCI-bomuld, EU-Blomsten og OEKO-TEX 100.  

Serviceløsninger med lavere CO2-aftryk 

Servietter fra Elis til restauranten er i genbrugsbomuld og genbrugspolyester, og et udvalg af forklæder og t-shirts er lavet af 100 % genanvendte tekstiler. Den brede palette af serviceløsninger til hoteller består ligeledes af hygiejneprodukter til køkken og toiletter, hvor dispenserne fås i genanvendt plast. Og Elis’ nyeste og mest bæredygtige måtte re:Tech er med 100 % genanvendt tekstiltop og har 42 % lavere CO2-afttryk pga. genanvendte materialer. Læs mere om Elis’ nye CO2-beregner ift. vasketøj og måtter. 

Elis tilbyder tilmed en mere miljøvenlig bekæmpelse af væggelus på hoteller. Med væggelushunde kan man spore væggelus og reducere giftudlægning med op til 90%. 

Denne artikel er del af et tema:

Tema: ESG i hotel- og mødebranchen

Forventningen om at hoteller og mødelokationer aktivt integrerer ESG-hensyn er allerede til at tage og føle på. CSR.dk og partnere viser, hvordan det kan gribes an. 

 

25.04.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nyt tekstilprojekt vil øge cirkulariteten for industritekstiler

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste