Enhedslisten i Odense er ny Partner i Fairtrade By Odense

Enhedslisten i Odense er ny Partner i Fairtrade By Odense som er et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, organisationer, foreninger, kommune og enkeltpersoner om at fremme etisk handel i Odense.

Brian Skov Nielsen fra Enhedslisten Odense opfordrer andre aktører i Odense til også at blive Partner i Fairtrade By Odense.

Enhedslisten i Odense er ny Partner i Fairtrade By Odense

Brian Skov Nielsen, medlem af bestyrelsen i Enhedslisten Odense fortæller:

- I Enhedslisten støtter vi selvfølgelig aktivt op om Odense Kommunes ambition om at blive en bæredygtig storby. For at indfri denne ambition, skal der mange forskellige indsatser på dagsordenen som fx klima, miljø, sundhed, uddannelse, social ulighed – og herunder også fairtrade. Og derfor støtter vi selvfølgelig op om Fairtrade By Odense og er gået over til fairtrade kaffe. Det gør en kæmpe forskel for kaffebønderne, og det er et lille skridt på vejen mod en bedre verden, uden fattigdom og elendighed, og med lige muligheder for alle. Vi opfordre alle andre til også at skifte til fairtradekaffen og Partner i projektet. Ganske enkelt fordi fællesskab fungerer, siger Brian Skov Nielsen.

Udover at sidde i Odense Byråd er Brian Skov Nielsen bl.a. formand for Grønt Råd og medlem af Odense Bæredygtighedsråd.

Hvem gør Partnere i Fairtrade By Odense?
Aktører, der er Partnere i Fairtrade By Odense, drikker fairtrade kaffe på arbejdspladsen eller serverer fairtrade kaffe for deres kunder. Læs mere på www.odense.dk/FairtradeByOdense.

Vil din virksomhed/arbejdsplads/organisation være Partner i Fairtrade By Odense så kontakt Torben Jarlstrøm Clausen, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tjc@odense.dk /tlf. 2459 7656.

Om Fairtrade By Odense
Fairtrade By Odense er et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, organisationer, foreninger, kommune og enkeltpersoner om at fremme etisk handel i Odense. Fairtrade By Odense er besluttet af Odense Byråd på baggrund af en anbefaling fra Odense Bæredygtighedsråd. Fairtrade By er en international kampagne for byer, der beskæftiger sig med etisk handel. I Danmark er fx Odense og København Fairtrade Byer og på verdensplan er der over 1.500 Fairtrade Byer.

Om fairtrade kan det generelt siges at:

- Fairtrade arbejder gennem handel for at forbedrer levestandarden for økonomiske dårligt stillede producenter i udviklingslande.

- Fairtrade arbejder for en ansvarlig handelspraksis med gensidig respekt og omtanke for producenters situation.

- Fairtrade modarbejder diskrimination og arbejder for at fremme ligestilling, retten til at organisere sig og gode arbejdsvilkår.

- Fairtrade arbejder for at sikre en fair betaling af producenter, som markedet kan understøtte.

- Fairtrade arbejder for at fremme en bæredygtig miljøforvaltning.

- Fairtrade er med til at modarbejde tvangs- og børnearbejde.

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet