En revolution i den danske food industry

DFD's blog Ternede Fortællinger bringer et portræt af Matt Orlando, der er stifter af restaurant Amass. Her spiller ordet "ansvar" en vigtig rolle i alle hjørner af restauranten.

Matt Orlando er stifteren bag restaurant Amass på Refshaløen..

I det seneste blogindæg på Ternede Fortællinger kan du læse om vores besøg hos Amass restaurant, hvor vi fik en god snak med stifteren Matt Orlando. Her får du et uddrag.

Matt Orlando er fra det sydlige Californien. Han taler i metaforer, elsker graffiti og at samle mennesker om nye idéer. Som kok har han rejst verden tynd, men endte i Danmark som køkkenchef hos Noma. Tankerne kredsede hele tiden om at starte sit eget, og i 2013 faldt han pladask for et gammelt skibsværft på det dengang noget suspekte og øde Refshaleøen. Skibsværftet blev til restauranten ”Amass”, og det første halve år var en succes. Et enkelt spørgsmål fik Matt til at stoppe op midt i det hele og revurdere, hvad der egentlig er vigtigt. 

Det var vinterferie og Matt havde for første gang tid til en pause efter de første 6 måneder af Amass. ”Hvad så nu? Hvad er vigtigt for dig”, spurgte hans veninde over en kop kaffe.

”Ordet ”ansvar” dukkede op i mit hoved. Jeg vidste ikke i starten, hvad det betød for en restaurant. Dengang var dét ord aldrig blevet sat sammen med en restaurant før,” fortæller han.

Ordet ”Ansvar” skulle for Matt blive starten på en helt ny måde at drive restaurant på.

Du kan læse hele interviewet på Ternede Fortællinger
Læs hele interviewet med Matt Orlando på Ternede Fortællinger, og hvordan ansvarligheden breder sig ud i alle hjørner af restauranten – fra råvarerne og behandlingen af disse til kokkejakkerne, som er fra DFD upcy. 
 

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

20.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Aalborg Universitetshospital gør op med engangsforbruget: Dropper engangstermojakker af plastik

18.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

08.11.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Privatpersoners aflagte tøj lever nu videre hos udsatte patienter

27.09.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Kasserede lagner og duge lever videre som kokkejakker på Marchal