Elektriske lastbiler hjælper Mars med at spare CO2 på tværs af Europa

Mars, Incorporated indgår samarbejde med Einride om at få 300 elektriske lastbiler ud på Europas veje inden 2030.

Foto: Mars, Incorporated

13.05.2024

Sponseret

Cecilia Stenberg, Mars Danmark

Som led i indsatsen for at reducere deres CO2-udledning har Mars, Incorporated indgået et samarbejde med Einride, en teknologisk fragtvirksomhed, om at indsætte 300 elektriske og digitalt optimerede, tunge lastbiler i sit transportnetværk på tværs af Europa inden 2030. 

Den elektriske drift er estimeret til at spare 20.000 tons CO2 hvert år inden 2030 på tværs af Europa. Det svarer til en reduktion på 10 pct. af Mars Europes årlige udledning af drivhusgasser fra vejtransport.

Den første levering af de nye lastbiler fandt sted i januar 2024, hvor to elektriske lastbiler og ladestandere, drevet af Einrides driftssystem Saga, blev udrullet på ruten mellem Mars’ Petcare-fabrik i Verden, Tyskland, og distributionscentret i Minden, Tyskland, som ligger ca. 90 km fra hinanden.

Efter den vellykkede implementering i Tyskland, er det planen, at det strategiske partnerskab mellem Mars, Incorporated og Einride skal ekspandere gennem Europa med ruter i Storbritannien og senere Holland, der forventes at følge trop senere i 2024. De fuldt elektriske operationer vil blive suppleret med et selvstændigt pilotprojekt, der implementeres i 2025.

Indførelsen af et elektrisk transportnetværk er en del af Mars’ forpligtelse til at blive net-zero inden 2050, som omfatter et nyt mål om at halvere CO2-udledningen inden 2030 i hele værdikæden (Scope 1,2,3). En del af det er at ændre den type transport, virksomheden benytter sig af, samt de energikilder, der bruges. Som en del af sin net-zero-plan investerer Mars 1 mia. dollars globalt over de næste tre år for at drive klimaindsatsen på tværs af virksomheden, og Mars fortsætter med at afsætte økonomiske ressourcer efter behov, indtil net zero-målet er nået.

På ruten i Tyskland er de to elektriske transportlastbiler (Mercedes eActros 300 Tractor) estimeret til at kunne spare op til 312.000 km om året på returstrækningen fra Verden, Tyskland, til Minden, Tyskland. For at støtte overgangen til en elektrisk vognpark har Einride og Mars også installeret fire højeffektive ladestandere til de elektriske lastbiler på deres tyske Petcare fabrik.

Einride gør det muligt at skifte til en mere bæredygtig vejtransport ved hjælp af digitale, elektriske og autonome teknologier. Dette består i at indsætte forbundne elektriske køretøjer fra førende producenter, autonome køretøjer og Einride Smartchargers, som alle drives af systemet Einride Saga. Gennem datadrevet indsigt og opdateringer i realtid giver Saga afsendere mulighed for at optimere ruter, reducere energiforbruget, automatisere opladningsplaner, maksimere batterilevetiden, spore emissionsreduktioner nøjagtigt og minimere transportomkostninger. 

13.05.2024Mars Danmark

Sponseret

Elektriske lastbiler hjælper Mars med at spare CO2 på tværs af Europa

26.09.2023Mars Danmark

Sponseret

Mars offentliggør klimaneutral-plan