Device as a Service (DaaS) - et bidrag til den cirkulære økonomi

Hvert år produceres der 50 millioner tons E-affald. Dette svarer til vægten af alle passagerfly, der nogensinde er produceret, 4500 Eiffeltårne - eller nok til at dække et område svarende til Manhattan. Hvis vi ikke foretager en drastisk ændring, vil vi inden 2050 tale om hele 120 millioner tons årligt. Her kommer "Device as a Service" ind i billedet.

Hvad er "Device as a Service"?

"Device as a Service" (DaaS) er en cirkulær abonnementsservice for IT-udstyr, der inkluderer indkøb, returnering og genbrug af enheder. For at reducere klimaaftrykket skal vi forlænge levetiden for IT-udstyr og undgå, at enheder bliver til e-affald for tidligt. Derfor fokuserer Foxway fuldt ud på "Device as a Service" (DaaS) løsninger for at sikre en mere cirkulær forbrugsmåde.

"Vi forventer, at det europæiske marked for Device-as-a-Service vil udvikle sig hurtigt i de kommende år, da mange virksomheder og organisationer efterspørger netop øget fleksibilitet, økonomisk kontrol og indsigt i udstyrets miljøpåvirkning. Vores abonnementsservice er også en omkostning på driftsbudgettet (OPEX) i stedet for en investering (CAPEX), hvilket giver kunderne flere fordele. Vi tilbyder en helhedsservice, der imødekommer virksomhedens behov og samtidig bidrager til den cirkulære økonomi" siger Fredrik Spilsberg, Salgsdirektør hos Foxway.

Tjenesten opererer med en fast månedlig betaling for IT-udstyr til organisationer og virksomheder. Ved at have Foxway som en fuldendt partner bliver kundernes daglige drift lettere, og samtidig etableres der en forbrugsmetode, der minimerer affald og sikrer, at hver enkelt enhed udnyttes i længere tid. Som følge bliver efterspørgslen på nyproduceret udstyr mindre.

Dine ESG-mål vil blomstre med en cirkulær forretningsmodel

Når du går fra den traditionelle købsmodel til en cirkulær livscyklus for dine enheder, vil det medføre en markant påvirkning af dine virksomheds ESG-mål. Når du starter implementeringen af bæredygtig teknologi, får din enhed mulighed for at cirkulere internt i din organisation på den mest optimale måde.

Dit klimaaftryk vil være markant mindre, da produktionen af nyt udstyr er en stor synder, når det kommer til forbrug og udledning. Hele 80% af klimaaftrykket fra en PC stammer faktisk fra produktionsfasen. Foxway forlænger i dag levetiden for flere millioner enheder årligt og håndterer hele processen internt. Udstyr, der ikke længere er nødvendig eller i brug, returneres til Foxway, hvor enhederne gøres klar til en ny livscyklus og dermed forlænges levetiden. Når enhederne ikke længere kan anvendes, sikrer Foxway også, at genanvendelsen sker på en sikker og bæredygtig måde via vores samarbejdspartnere.

"At ændre lineært forbrug til cirkulært er efter vores opfattelse en afgørende brik, hvis vi ønsker at komme stigende CO2-udledning og øget ressourcespild til livs. Ved at reparere og opgradere brugte IT-enheder kan vi give dem et nyt liv, så de kan bruges i flere livscyklusser. Vi sikrer, at vores kunder og samarbejdspartnere bidrager til en positiv udvikling og påvirkning af miljøet" siger Mark Dyhr Mortensen, Salgschef for CWS hos Foxway.

For Foxway handler det om at placere bæredygtighed i centrum og samtidig gøre det mere smidigt og intelligent for kunderne. Ved at udnytte Foxways service får kunden adgang til en digital platform, der giver fuldt overblik over hver enkelt enhed. Foxway tilbyder flere "som en service-tjenester" og vil fortsætte med denne satsning i fremtiden.
Ambitionen er at indtage en position som den førende as-a-service virksomhed i Europa.

Læs mere om vores cirkulære tjenester her.

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Cirkulære løsninger

Omstillingen til cirkulær økonomi er en af hovednøglerne til både reduktion af CO2-udledninger og knaphed på materialer. Temaet ser på overordnede udfordringer og erfaringer med cirkularitet og bringer eksempler på løsninger, der allerede er på markedet i dag.

14.02.2024Foxway A/S

Sponseret

Ready to change your view on refurbished tech? Reused is here to stay

18.09.2023Foxway A/S

Sponseret

Device as a Service (DaaS) - et bidrag til den cirkulære økonomi

29.06.2023Foxway A/S

Sponseret

Veidekke chose Circular Tech

29.06.2023Foxway A/S

Sponseret

Foxway - Sustainability Report 2023