De quizzede om fairtrade og vandt

Quiz om Fairtrade og vind præmier. Sådan lød budskabet fra Fairtrade By Odense i forbindelse med den globale event World Fairtrade Challenge. 875 personer quizzede med om præmier for knap 20.000 kr., som var doneret af partnere i Fairtrade By Odense

Naia Clausen, Tornbjerg Gymnasium og Jenni Vo, Skt. Knuds Gymnasium vandt hver 1.000 kr. til fairtrade produkter.

Quiz om Fairtrade og vind præmier. Sådan lød budskabet fra partnerkredsen bag Fairtrade By Odense i forbindelse med den globale event World Fairtrade Challenge, som blev afviklet for nylig. 875 personer quizzede med og blandt de heldige vindere var bl.a. to odenseanske gymnasieelever, som hver vandt kr. 1.000 doneret af Merkur Andelskasse.

De mange besvarelser på quizzen glæder Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Fairtrade By Odense:
- Det er ganske enkelt en fornøjelse at ser, at så mange har villet bruge tid på at svare på quizzens spørgsmål om fairtrade. Jeg er også glad for, at vores partnere i Fairtrade By Odense har doneret præmier for knap 20.000 kr. Det vidner om et stort odenseansk engagement i forhold til fairtrade og etisk handel, siger Peter Rahbæk Juel.

Ud af de 875 besvarelser havde over 600 personer svaret rigtigt på alle spørgsmål i quizzen heriblandt Naia Clausen, Tornbjerg Gymnasium og Jenni Vo, Skt. Knuds Gymnasium. De to gymnasieelever vandt hver 1.000 kr., som var øremærket til køb af fairtradeprodukter.

Jesper Kromann, afdelingsdirektør i Merkur Andelskasse i Odense, var glad for at kunne overrække præmierne til de to gymnasieelever:

- Det har været en fornøjelse at være en del af World Fairtrade Challenge og vi er glade for at kunne støtte op om Fairtrade By Odense ved at sponsorere disse præmier. Og så er det jo rart, at det kan være med til at engagere Odenses borgere i arbejdet med Fairtrade By Odense og etisk handel, fortæller Jesper Kromann.

World Fairtrade Challenge er en international kampagne med over 20 deltagende lande. I Danmark blev World Fairtrade Challenge organiseret af Fairtrade Mærket og i 2017 var der 45.000 personer, som deltog i kampagnen. I Odense støttede partnere bag Fairtrade By Odense aktivt op om kampagnen bl.a. ved at donere præmier til kampagnens quiz.

Yderligere informationer:
Peter Rahbæk Juel
, borgmester og fmd. for styregruppen for Fairtrade By Odense: tlf. 30 51 31 15
Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder for Fairtrade By Odense, Odense Kommune, Bæredygtighedssekretariatet, tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk
Jesper Kromann, Merkur Andelskasse: tlf. 21 51 26 29 / jek@merkur.dk

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet