Danmark kan vokse til global grøn ledestjerne med PensionDanmark i maskinrummet

Den danske pensionsbranche forpligter sig til at investere yderligere 350 milliarder i grøn omstilling frem til 2030. PensionDanmark er klar til at gå forrest, når et beløb svarende til 12 procent af det samlede danske BNP skal arbejde bedst muligt for at indfri Parisaftalens klimamål og FN’s Verdensmål.

Statsminister Mette Frederiksen sendte natten til mandag dansk tid et lysende stærkt signal om Danmarks grønne intentioner i forbindelse med FN’s Klimatopmøde i New York. Her kunne hun løfte sløret for, at den danske pensionsbranche forpligter sig til at investere yderligere 350 milliarder kroner i bæredygtig grøn omstilling frem mod 2030.

PensionDanmarks adm. direktør, Torben Möger Pedersen, var i sin egenskab af næstformand i brancheorganisationen Forsikring & Pension med i New York for at fremlægge perspektiverne i en aftale, der ikke alene vil styrke den danske regerings muligheder for at opnå egne målsætninger om en reduktion i CO2-udslippet på 70 procent inden 2030.

”Aftalen vil gøre Danmark til en af verdens førende kraftcentre i en nødvendig, grøn omstilling. En samlet pensionsbranche sender i partnerskab med regeringen et stærkt signal om, at de ambitiøse danske målsætninger ikke bare for Danmarks - men for hele klodens klima - også er bakket op af den nødvendige kapital,” lyder det fra Torben Möger Pedersen.

Han anser massive private investeringer i for eksempel innovativ, grøn infrastruktur som vind- og solenergi for at være helt centrale, hvis det skal være realistisk at indfri målsætningerne på vegne af klimaet:

”Klimaudfordringerne er at betragte som denne generations månelanding. Om ikke endnu større. Det forpligter en samlet pensionsbranche til at gå forrest – også med investeringer uden for Danmark. Med afsæt i helt nye finansieringsmodeller er PensionDanmark allerede godt i gang. Blandt andet som aktiv investor i Klimafonden, SDG-fonden og New Market Fund, der gør det muligt at gennemføre investeringer i hele verden, som ellers ikke ville være realiserbare.”

PensionDanmark var en tidlig initiativtager til investering i vedvarende energi i den danske pensionsbranche og har allerede foretaget grønne investeringer for 25 mia. kroner. Det bidrager i dag til at reducere CO2-udledningen med 3,4 mio. tons om året, og tallene forventes at vokse hastigt i de kommende år.

Men branchens forpligtelse til at lægge yderligere 350 milliarder kroner oven i de 126 milliarder, som de danske pensionsselskaber allerede nu investerer i grøn omstilling, skal ikke alene være en afgørende håndsrækning til at løse klima-udfordringerne, hvis du spørger Torben Möger Pedersen:

”Det skal ikke betragtes som en byrde. Udfordringen rummer meget store eksport- og forretningsmuligheder for Danmark, som samtidig kan generere gode afkast til danskernes pensionsopsparinger. Hvis vi kan bidrage til, at mange andre lande opdager den gode forretning i grøn omstilling, kan det åbne op for en helt anden skala af private investeringer i grøn omstilling,” siger Torben Möger Pedersen.

PensionDanmark og den resterende danske pensionsbranche har i aftalen også forpligtet sig til løbende at rapportere om udviklingen i omfanget af de grønne investeringer, så omverdenen også har indblik i, at målsætningerne bliver fulgt op af konkrete handlinger.

27.01.2022PensionDanmark

Sponseret

Ny bæredygtig hotel- og restaurantskole og gastronomisk campus på vej i København

20.12.2021PensionDanmark

Sponseret

PensionDanmark blandt verdens mest ansvarlige investorer

16.12.2021PensionDanmark

Sponseret

Bæredygtige studieboliger hædres med pris

14.12.2021PensionDanmark

Sponseret

Nyt partnerskab skal understøtte den grønne omstilling

29.06.2021PensionDanmark

Sponseret

Stærke danske partnere vil sammen levere Danmarks nye flådefartøjer

29.06.2021PensionDanmark

Sponseret

PensionDanmark kåret til årets bæredygtige pensionsselskab