Dachser og terre des hommes støtter familier i Ukraine

I august 2022 har de mangeårige partnere lanceret et fælles projekt i de ukrainske byer Kharkiv, Dnipro, Lviv og Uzhhorod. Projektet skal give børn, unge og deres familier terapeutisk hjælp til at komme igennem krigens traumer.

Krigen i Ukraine har nu raset i mere end fire måneder. Op mod 15 millioner mennesker har været nødsaget til at forlade deres hjem og flygte fra de østlige og sydlige dele af landet. Mere end 8 millioner mennesker lever i øjeblikket som flygtninge i deres eget land, fordrevne fra deres hjem til andre dele af Ukraine.

Mange familier er blevet adskilt på grund af krigen og forsøget på at flygte fra den. Børn og unge skal både forholde sig til et helt nyt miljø og fraværet af deres forældre og andre omsorgspersoner. Der er foreløbig ingen udsigt til en ende på denne ekstreme situation, og Ukraine er ikke i stand til at tilbyde psykosocial eller terapeutisk behandling. Der er akut behov for at hjælpe børn og unge med at bearbejde den vold og de traumer, de har oplevet, og til at finde ro i deres nye situation.

I et forsøg på at hjælpe søsætter Dachser og terre des hommes et nødhjælpsprojekt fra august 2022 i samarbejde med den lokale projektpartner Vostok-SOS, som har samlet et internationalt team bestående af 20 psykoterapeuter i Ukraine. Psykosocial terapi kan gavne traumatiserede børn og unge, men også deres forældre og andre omsorgspersoner, som får hjælp til at håndtere situationen. Hjælpen vil blive tilbudt over hele landet, men i første omgang er fokus på Dnipro og Kharkiv samt på byerne Lviv og Uzhhorod i den vestlige del af landet, som især har taget imod mange flygtninge.

Socialt engagement
"Krigen i Ukraine fører til umådelig menneskelig lidelse, især for familier, der oplever vold og bliver splittet fra hinanden," udtaler Dachsers CEO, Burkhard Eling. "I starten var det vores prioritet at sikre, at folk i Ukraine havde adgang til fødevarer og andre fornødenheder. Nu vil vi hjælpe med at give børn og unge på flugt psykosocial hjælp. Som familieejet virksomhed vil vi gerne engagere os bæredygtigt og langsigtet i de sociale udfordringer, Ukraine står over for."

Dachser vil donere i alt 160.000 euro til projektet frem til udgangen af 2023.

19.09.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Langvarige relationer muliggør satsning på el

29.03.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

30 procent mindre drivhusgasemissioner

13.02.2023DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser Denmark tager ny ellastbil i brug

11.08.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser og terre des hommes støtter familier i Ukraine

19.05.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Innovation og klimabeskyttelse

17.03.2022DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

En bæredygtig fremtid baseret på vedvarende energi