BEWI leverer GreenLine, banebrydende genanvendt Flamingo-isolering, til 64 boliger i Ry

Det er Enemærke & Petersen A/S, som er totalentreprenør på projektet i Kildebjerg i Ry, hvor 64 boliger opføres med 9.000 m2 GreenLine-isolering i terrændækket. Hele projektet bliver udført til DGNB Guld-certificering.

Her opføres 64 boliger i Kildebjerg i Ry.

De 64 boliger bygges i størrelsen fra 65 til 88 m² og er udformet i 14 bygninger i det attraktive kvarter Kildebjerg i Ry. Terrændæksisoleringen, GreenLine, leveres af BEWI Insulation Danmark A/S, og er et banebrydende isoleringsprodukt produceret af genanvendt Flamingo/EPS.

- Hos Enemærke & Petersen går vi højt op i bæredygtigt byggeri, som også er et gennemgående tema for materialevalget i Kildebjerg i Ry. Når et byggeri skal DGNB Guld-certificeres, kigger vi bl.a. på hvilke materialer, der vejer tungt i CO2 -regnskabet, og her udgør både beton og isolering en væsentlig faktor. Derfor valgte vi at anvende BEWI’s genanvendte GreenLine-isolering i terrændækket. Prisforskellen mellem GreenLine og almindelig ny EPS er lille og har ingen betydning i det samlede regnskab, siger Patrick Andersen, projektchef i Enemærke & Petersen A/S.

Stort fokus på affaldssortering

Det er ikke kun isoleringen, der er i fokus på byggepladsen i Ry. Også byggeaffald og spild bliver nænsomt sorteret i afmærkede containere, som sendes til genanvendelse. Det samme gælder afskær fra det genanvendte GreenLine-isolering, som løbende opsamles i poser af bl.a. Christopher Amorsen, bygningsstruktør hos JDN Byg, som står for jord-, kloak-, belægning- og betonentreprisen:

- Jeg kan ikke se eller mærke forskel på GreenLine-isoleringen i forhold til almindelig ny EPS. Faktisk synes jeg, det føles lidt mere solidt.

Ved udlægningen af GreenLine anvender JDN Byg glødetrådsskærer, som nemt og nænsomt tilpasser Flamingo-isoleringen i de rigtige størrelser og vinkler. På den måde sikrer underentreprenøren, at EPS’en ikke fnulderer og blæser bort.

- Vi bakker op om den grønne profil. Det er interessant at arbejde med genanvendte materialer og være med til at sikre ansvarlig håndtering af byggespild, siger Dennis Hasle, projektleder i JDN Byg.

Bygherren er Enemærke & Petersens ejendomsudvikling. Første spadestik blev taget i juni 2023, og projektet forventes at stå færdigt 1. november 2024.

16.11.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

BEWI anvender brugt super EPS i ny isolering

18.10.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Entreprenør vil anvende Thermomur® i fremtidige byggeprojekter

04.10.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

BEWI leverer GreenLine, banebrydende genanvendt Flamingo-isolering, til 64 boliger i Ry

06.12.2022BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Gem varmekilden i gulvet med Jackons hurtigregulerende gulvvarmeplade

02.12.2022BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

De fleste vælger besværlig og usikker radonløsning