BEWI anvender brugt super EPS i ny isolering

Hvis du anvender den højisolerede Super EPS fra BEWI Insulation Danmark A/S i dine byggeprojekter, er der stor chance for, at du, helt uden at vide det, gør lidt ekstra for miljøet. Isoleringsproducenten tilføjer nemlig granulat fra brugt Super EPS i produktionen af ny isolering.

Brugt Super EPS kværnes manuelt på BEW’s fabrik i Hedensted, hvor EPS-granulaten anvendes i produktionen af ny isolering.. Foto: BEWI Insulation Danmark A/S

Super EPS fra BEWI tilbyder ikke kun en 20% bedre isoleringsevne sammenlignet med almindelig hvid EPS, men tilfører også en øget miljømæssig værdi til dine byggeprojekter.

Med en ambition om at være en cirkulær virksomhed bygget på vedvarende energi i 2030, sætter BEWI alle sejl ind for at gøre produkter og arbejdsprocesser så miljøvenlige som mulige. Hver uge modtager virksomheden et læs grå afskær fra en søsterfabrik i Hobro, som producerer emballage- og industriprodukter i EPS.

Den grå EPS ankommer ren og sorteret til BEWI’s fabrik i Hedensted, hvor den manuelt kværnes til granulat, som anvendes i produktionen af ny isolering. Derudover tager BEWI også hånd om spild fra egenproduktionen i Hedensted, hvilket betyder, at virksomhedens nyproducerede isoleringsprodukter ca. indeholder mellem 15-25% afskær.

EPS-afskær sendes til manuel granulering i Hedensted af produktionsmedarbejder Johnny Sørensen.. Foto: BEWI Insulation Danmark A/S

Reducerer CO2-udledning ved at eliminere tunge produktionsfaser

Ved at anvende afskær fra fabrikken i Hobro i produktionen af ny EPS skærer BEWI både råvareproduktionen (A1) og transport af råvareproduktionen (A2) fra i en stor del af virksomhedens produktion.

Vi undgår store dele af de CO2-tunge faser, og sparer energi på opskumning af EPS-råvare. For os betyder det, at vi sparer miljøet for en masse unødigt spild. For kunderne betyder det, at de helt gratis får et mere miljøvenligt produkt.

Anders Evendorff Sørensen, HSEQ Manager i BEWI Insulation Danmark A/S.

Ved at anvende EPS-afskær i produktion af ny EPS anvender BEWI den kortest mulige livscyklus. På figuren ses den som den inderste cirkel Use & Collection. Foto: BEW

16.11.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

BEWI anvender brugt super EPS i ny isolering

18.10.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Entreprenør vil anvende Thermomur® i fremtidige byggeprojekter

04.10.2023BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

BEWI leverer GreenLine, banebrydende genanvendt Flamingo-isolering, til 64 boliger i Ry

06.12.2022BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

Gem varmekilden i gulvet med Jackons hurtigregulerende gulvvarmeplade

02.12.2022BEWI Insulation Danmark A/S

Sponseret

De fleste vælger besværlig og usikker radonløsning