Bæredygtighedsfestivalen nærmer sig med hastige skridt

Bæredygtighedsfestivalen er for alle, både voksne og børn, der har interesse for klima, miljø og/eller bæredygtighed - og som har lyst til at blive klogere på disse emner. Netop det kan vi nemlig garantere, at der er rig mulighed for!

Så er der ikke længe til Bæredygtighedsfestivalen 2020 d. 9 til 12 september! Grundet COVID-19, har vi været nødt til at nytænke rammerne for festivalen. Der vil stadig blive afholdt fysiske arrangementer i Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC) med begrænsninger, men der vil i højere grad være mulighed for at følge med online da vi live-streamer fra vores Facebook side GrøntAalborg. Det vil være fire dage med bæredygtighed i fokus - med inspirerende og spændende oplæg, politiske debatter, samt uddeling af Bæredygtighedsprisen som en del af programmet. Vi håber, at folk, ligesom i de tidligere år, har lyst til at deltage til trods for disse nye omstændigheder. 

Bæredygtighedsfestivalen er for alle, både voksne og børn, der har interesse for klima, miljø og/eller bæredygtighed - og som har lyst til at blive klogere på disse emner. Netop det kan vi nemlig garantere, at der er rig mulighed for! Vi glæder os meget til at invitere indenfor til mange spændende og inspirerende arrangementer, og præsentere nogle af de mange grønne initiativer og tiltag der findes i Aalborg Kommune. På den kan vi nemlig bidrage til at øge bevidstheden om bæredygtighed her i Aalborg.

Programmet kan ses på Bæredygtighedsfestivalens hjemmeside, hvor der også vil fremgå link til tilmelding. Det er gratis at deltage i alle arrangementer, medmindre andet er oplyst. På begivenhederne der livestreames på Facebook og andre hjemmesider er der selvfølgelig ikke tilmelding - der "springer" du bare på! 
 

Åbning af Bæredygtighedsfestivalen med Anders Morgenthaler  

Festivalen bliver skudt i gang d. 9. september kl. 14:00 i Aalborg Kongres og Kultur Center af tegneren og klimaaktivisten Anders Morgenthaler. Morgenthaler, som er kendt for at udtale sig om klimadebatten, vil holde oplæg om klimaet ifølge ham - herunder, hvordan han mener vi bedst når vores klimamål. Det er også til åbningen på festivalen, at vi kårer en vinder af dette års Bæredygtighedspris. Til slut vil der være en "klimakamp" mellem politikerne fra rød- og blå blok i Aalborg Kommune, hvor der vil være rig mulighed for relevante og interessante diskussioner samt at stille spørgsmål. Det vil være muligt at følge med i hele åbningsarrangementet på vores Facebook side. 

Noget for enhver bæredygtig smag

Festivalen byder på mange spændende arrangementer, med emner der på forskellige måder involverer bæredygtighed. Du kan om onsdagen, d. 10. september, overvære "Løvens Grønne Hule", med Anne Kejser som vært, inspireret af det populære tv-program fra DR. Her kan håbefulde iværksættere fra Nordjylland pitche deres ideer for benhårde nordjyske investorer. Som navnet antyder, vil festivalens udgave af det ellers kendte tv-program fokusere på virksomheder med grønne profiler, og iværksætterne skal fremsætte bæredygtige løsninger og ideer. Dette års panel af iværksættere består blandt andet af Anders Torp og Filip Jepsen, der begge er iværksættere og driver større virksomheder i Nordjylland. Udover Løvens Grønne Hule, vil der både onsdag og fredag være arrangementer, hvor fødevarer og landbrug er omdrejningspunktet. Her vil der blive sat fokus på, hvordan landbruget kan blive mere bæredygtigt samt hvem der har ansvaret for vores fødevarer. Lokale landmænd, politikere, klimaaktivister og restaurationer er alle involveret i disse events, så der er lagt op til en  interessant og indholdsrig debat.  

Mød os på Havnefronten og oplev spændende arrangementer rundt omkring i byen

Som bekendt bliver dette års Bæredygtighedsfestival ikke som den plejer, da Havnefronten i år ikke vil være det fysiske omdrejningspunkt. Der vil dog stadig være arrangementer som omfavner byrummet -heriblandt den Bæredygtige Byvandring torsdag d. 12 september kl. 16.00, hvor ruten går fra Karolinelund til Havnefronten. Herudover vil der være affaldsindsamlinger forskellige steder i Aalborg Kommune lørdag d. 12. september fra kl. 10:00-12.00.

Vi vil også være fysisk tilstede på Havnefronten under hele festivalen, hvor man kan møde os til en dialog om bæredygtighed i kommunen, samt afgive sit klimaløfte i forbindelse med kampagnen #Mitklimaløfte. Onsdag d. 9. september kl. 15:30 vil #Mitklimaløfte-kampagnen blive introduceret i Aalborg Kultur og Kongrescenter, hvor det er muligt at møde vores klima-ambassadører som vil fortælle om deres personlige klimaløfter. Til dette arrangement, vil adfærdspsykologen Simon Elsborg ligeledes gør os klogere på sammenhængen mellem adfærd, bæredygtighed og livskvalitet.

Hele programmet for festivalen kan læses på hjemmesiden: www.bæredygtighedsfestival.dk. Her er der også links til tilmelding til de enkelte arrangementer. 
Husk, at der er et begrænset antal pladser til alle fysiske arrangementer, så skynd dig allerede nu at tilmelde dig. Følg derudover med på vores Facebook side GrøntAalborg, hvor vi løbende vil opdatere med billeder, livestreams og lignende fra festivalens arrangementer. 

15.01.2024Aalborg Kommune

Sponseret

Bliv en vigtig del af Aalborg 2024 - internation og lokal konference

03.10.2023Aalborg Kommune

Sponseret

Aalborg 2024: Om præcis ét år går det løs

25.09.2023Aalborg Kommune

Sponseret

Klimapartnerskaber flytter fokus til scope 3

01.02.2023Aalborg Kommune

Sponseret

Når 1 + 1 giver 3 og partnerskaber er vejen frem

12.08.2022Aalborg Kommune

Sponseret

Aalborg oplever stor succes med affaldsprojekt i midtbyen

04.11.2021Aalborg Kommune

Sponseret

Aalborgs unge vil bekæmpe madspild samt genbruge og reparere mere