Arbejdspladser og caféer bakker op om Fairtrade By Odense

Kampagnen ”Bliv partner i Fairtrade By Odense” har god opbakning fra arbejdspladser og caféer i hele Odense. Dalum området er repræsenteret med fem meget forskellige Partnere, der er fælles om at have fokus på fairtrade.

Fra venstre: Sofie Dahl, Kjems, Hans Jørgen Juhl, Tom Filstrup og Vibeke Nørby Mouridsen.

Folkesparekassen, Kvickly, Elsesminde Odense Produktions-Højskole, Scandic Odense og Café Mauritz er alle Partnere i Fairtrade By Odense og er med til at gøre opmærksom på social ansvarlig og etisk handel. Alle Partnere drikker eller serverer fairtrade kaffe for kunder og er med til at øge forbruget af kaffe, der forbedrer levevilkår for producenter i udviklingslande.

Borgmester Anker Boye, formand for styregruppen i Fairtrade By Odense, glæder sig over interessen for at være med i Fairtrade By Odense.
Det er positivt at så mange virksomheder og caféer i Odense og ikke mindst Dalum bakker op om Fairtrade By Odense.

Om Fairtrade By Odense siger afdelingsleder Hans Kjems, Folkesparekassen:
- Det er et rigtig godt initiativ, der er med til at øge opmærksomheden på verdens uligheder og der er dejligt, når lokale aktører i Dalum tager aktivt del i at forbedre vilkårene for de dårligst stillede producenter i udviklingslandene.

Mere end blot en kop kaffe

På Elsesminde Odense Produktions-Højskole har besøgende kunnet sikre sig mad og kaffe med fairtradeingredienser ved åbne arrangementer, men fairtrade er også en del af skolens dagligdag:
- Fairtrade er mere end ingredienser i køkkenet, for det giver os mulighed for at snakke om samfundsforhold og levestandarder andre steder i verden, siger forstander Vibeke Nørby Mouridsen fra Elsesminde Odense Produktions-Højskole.

På Café Mauritz er kaffen Fairtrade-mærket og interessen for at forbedre forholdene i udviklingslande stor:
- Vi vil gerne være med til at forbedre forhold for producenterne i udviklingslande, samt tage et socialt og globalt ansvar. Derfor er vi med i Fairtrade By Odense, så vi sammen med andre aktører er med til at øge opmærksomheden omkring etisk handel, siger Sofie Dahl, daglig leder Café Mauritz Dalumvej.

En del af virksomhedens DNA

På Scandic Odense er det at servere fairtrade kaffe og te for hotellets gæster en del af arbejdet med bæredygtige og socialt ansvarlige tiltag, der har været i gang i årtier.

Direktør Tom Filstrup, der gerne vil være med til at inspirere andre til, siger;

- Vi har et stort ønske om at dele vores erfaringer med at være en etisk og socialt ansvarlig virksomhed. Så det er helt naturligt for os at blive Partner i Fairtrade By Odense.

Det samme er gældende for Kvickly i Dalumcenteret, hvor varehuschef Hans Jørgen Juhl var hurtig til at indgå i et partnerskab med Fairtrade By Odense.

-Coop og Kvickly har fokus på socialt ansvarlig og etisk handel. Det bakker vi også op om lokalt og som arbejdsplads; derfor er vi med i Fairtrade By Odense, siger Hans Jørgen Juhl.

03.09.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Tuyen Phan vinder Hverdagsaktivisten 2019

29.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Bæredygtig emballage vinder Odense Verdensmålspris 2019

Plus Pack A/S er nomineret til Odense Verdensmålspris

25.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

21.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

Borgere er nomineret til Klimapris for regnvandsløsninger

20.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

exodraft A/S er nomineret til Klimaprisen

14.08.2019Odense Bæredygtighedsråd

Sponseret

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet