Ambitiøst projekt skal komme plastik i havene til livs

Pacific Garbage Screening projektet (PGS) består af udviklingen af en vandplatform, der kan opsamle plastikskrald fra havet og har til formål at gøre verdensbefolkningen bevidste om deres forbrug af plastik. Sammen med sanitetsvirksomheden GROHE vil PGS forsøge at kaste lys på det store plastikproblem i verdenshavene og udvikle innovative løsninger på problemet.

Designet af den flydende platform gør det muligt at fjerne plastikpartikler fra vandet inden det skader det skrøbelige økosystem i hav og floder..

10.12.2019

Sponseret

GROHE

8 millioner tons plastik ender hvert år i havet, og det estimeres, at der i 2025 vil være ét ton plastik for hver tre tons fisk [1]. Dette problem stod Marcella Hansch ansigt til ansigt med for et par år siden, da hun var ude at dykke. Under vandets overflade oplevede hun at svømme med skrald fremfor eksotiske fisk og indså, at der var brug for handling. Dette blev startskuddet til Pacific Garbage Screening-projektet.

Projektet bygger på udviklingen af en teknologi, der gør det muligt at fjerne plastik fra floder. Marcella, der er arkitekt, arbejder sammen med et tværfagligt hold bestående af forskere, ingeniører og marinebiologer for at udvikle en vandplatform, der kan opsamle plastikskrald før det skader økosystemerne i havet og floder. Floder anses som værende plastikkens direkte vej til havet, da det estimeres, at cirka 80% af plastikskrald i havene kommer fra land [2], hvorfor platformen vil blive brugt i floder og flodmundinger. Udover arbejdet med at mindske plastikforureningen af havene, har projektet også til formål at øge verdensbefolkningens bevidsthed om plastik og derved ændre deres adfærd, når det kommer til plastikforbrug.

Et samarbejde med fokus på innovative, bæredygtige løsninger

Visionen om rent vand via reduceringen af plastik ligger også sanitetsvirksomheden GROHE på sinde. Bæredygtighed og at undgå plastik er en selvfølge for den tyske virksomhed, hvilket blandt andet kommer til udtryk i deres produktion og produkter. Eksempelvis kan en familie på fire undgå køb af i gennemsnit 760 engangs plastikflasker om året med GROHE Blue vandsystemet, der filtrerer, køler og laver boblende vand. 

Udover selvbestaltede projekter ønsker GROHE også at bidrage til en bæredygtig fremtid gennem partnerskaber som alliancen med PGS. GROHE støtter ikke kun projektet finansielt, men repræsentanter fra GROHE og PGS arbejder tæt sammen med henblik på at kaste lys på det store plastikproblem og sammen udtænke bæredygtige innovative løsninger på dette.

GROHE styrker deres dedikation til bæredygtighed og støtter arkitekt Marcella Hansch og hendes projekt Pacific Garbage Screening med øjeblikkelig virkning..

”Vi ser frem til at arbejde med Marcella Hansch og PGS. Den kæmpe mængde plastik i floder og verdenshave er et fælles problem og repræsenterer et vigtigt projekt i arbejdet med reduktionen af plastikskrald,” forklarer GROHE AG CEO Thomas Fuhr. ”Vi er virkelig imponerede over, hvor dedikerede og passionerede Marcella Hansch og hendes team er for missionen. De ønsker ikke kun at lave en løsning, der fjerner plastik fra havene, men søger også at ændre på folks forbrugsvaner.”

Samarbejdet med GROHE ser Marcella Hansch ligeledes positivt på: ”Partnerskaber er virkelig vigtige for os, fordi vi kun kan takle et globalt problem sammen. Vi er glade for GROHEs engagement og arbejde med at undgå plastik og reducere plastik så meget som muligt i forbindelse med deres produkter og i deres produktion. Derfor ser vi meget frem til at arbejde sammen med dem.”

Se fuldt interview med Marcella Hansch på GROHEs youtube kanal og læs mere om projektet på pacific-garbage-screening.com.

[1] https://www.pacific-garbage-screening.com/problem

[2] https://plast.dk/hvor-kommer-affaldet-i-havet-fra/

09.01.2023GROHE

Sponseret

Er du en vandhelt eller vandtyv?

14.10.2022GROHE

Sponseret

GROHE hjælper kendt kro mod bæredygtige mål

30.05.2022GROHE

Sponseret

LIXIL indvier stor solcellepark i Portugal

28.04.2022GROHE

Sponseret

Prisnomineret vandsystem reducerer plastforbruget hos danske virksomheder

15.01.2021GROHE

Sponseret

GROHE vinder eftertragtet europæisk bæredygtighedspris

15.01.2021GROHE

Sponseret

Håndvask og bæredygtigt vandforbrug går hånd i hånd i ny børnebog fra GROHE