ALDI lancerer stor plastikstrategi

ALDI Danmark indfører nu bio-baserede frugt- og grøntposer samt genbrugsnet. I 2025 forventer kæden, at alt emballage er 100 % genanvendeligt.

05.09.2019

Sponseret

ALDI

Væk med engangsplast, væk med plastiklågene på mælkekartoner, væk med vatpinde der er lavet af plastik - og ind med nye og mere bæredygtige papvatpinde. Listen af tiltag, som ALDI Danmark allerede har indført, når det drejer sig om udfasning af plastik, er lang.

Men nu går kæden skridtet videre ved at gøre alt emballage genanvendelig inden 2025.

"I 2025 forventer vi, at alle emballager er 100 % genanvendelige. Vi er godt i gang med at kæmpe imod overproduktion og forbrug af plastik ved at indføre en række emballager i genanvendte materialer.

Allerede nu har vi introduceret vores rengøringsmidler og kødbakker fra Tulip i genanvendt plast - og alle vores plastikposer har i flere år været fremstillet af genanvendt plast.

Det nytter jo ikke noget, at man som virksomhed laver en masse nye tiltag - uden at udnytte og genbruge den plastik, der allerede findes. Derfor er genbrug og reduktion af produktionen et stort skridt i den rigtige retning", siger Katrine Milman, CSR-chef i ALDI Danmark.

Reduktion af emballage og bio-poser
Netop emballage er den helt store synder, når det drejer sig om plastikforbrug. Derfor har ALDI også indført et mål om en 15 % reduktion i det samlede emballagebrug inden 2025.

Og allerede i år forventer ALDI Danmark at udfase de gamle frugt- og grønt poser og erstatte dem med bio-baserede poser samt tilbyde kunderne mulighed for at købe et genbrugsnet.
”Biobaseret plast er fremstillet af ”affald” fra fødevareproduktion og udleder dermed meget mindre CO2 end oliebaseret plastik. Det er på nuværende tidspunkt et godt alternativ, som mange også bakker op om.

Men ved nye initiativer kan der også være nye udfordringer – og det skal vi hele tiden være klar til at finde løsninger på”, siger Katrine Milman.

Opfordrer til samarbejde
ALDI’s plastikstrategi er del af en lang række nye og mere bæredygtige tiltag med fokus på hele kæden, og allerede nu er flere af tiltagene implementeret.

Men hos ALDI vil man gerne gå skridtet videre og opfordrer til at samarbejde på tværs af detailbranchen, hvis man vil lave de helt store forandringer.
”Der er en tendens til, at kæderne går ud i medierne og overbyder hinanden, når det drejer sig om nye initiativer. Jeg synes, at vi skal samarbejde på tværs af kæderne for sammen at få  lavet de store og omfattende plastikændringer – eksempelvis angående emballage.

Vi bør samarbejde om at få ændret plastikindpakningen - og konkurrere om indholdet”, siger Katrine Milman.

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: plastik

Er plastik så farligt som dets rygte? Er der stadig måder at bruge plast bæredygtigt? Hvad kan nye, plantebaserede plastformer? Hvad ved vi, og hvad kan vi gøre med mikroplast? Hvordan kan plast indgå i cirkulære loops? CSR.dk prøver at få og formidle en slags overblik.

12.06.2022ALDI

Sponseret

ALDIs fokus på bæredygtighed har aldrig været større

14.03.2022ALDI

Sponseret

ALDI og Too Good To Go udvider succesfuldt samarbejde

11.11.2021ALDI

Sponseret

Is der varmer Mere end 10.000 is doneres til FødevareBanken

29.08.2021ALDI

Sponseret

ALDI går i spidsen for at sikre bedre dyrevelfærd i Europa

03.08.2021ALDI

Sponseret

Reduktion af madspild og ny emballagestrategi går hånd i hånd i Aldi

25.03.2021ALDI

Sponseret

World Water Day: ALDI er den første discountkæde, som stiller krav til vandforbruget hos leverandører af frugt og grønt