Aalborg Kommune inviterer borgere til at deltage i klimakampen

Aalborg Kommune inviterer borgerne til at deltage i klimakampen, når oktobers dagsorden står på klima. #Mitklimaløfte skal præsentere grønne ændringer for borgerne, som de nemt kan implementere i deres hverdag. Læs mere på www.mitklimaløfte.dk

Aalborg Kommune inviterer borgerne til at deltage i klimakampen, når oktobers dagsorden står på klima. Den nye kampagne #Mitklimaløfte skal præsentere grønne ændringer for borgerne, som de nemt kan implementere i deres hverdag for at styrke den grønne omstilling. 
 

Klimalovens målsætninger kan ikke opnås udelukkende med politiske initiativer
Den grønne omstilling er nemlig påkrævet nu qua Klimaloven vedtaget tidligere på året. Med Klimaloven fulgte målsætninger, som skal sikre den bæredygtige fremtid. Heriblandt er: 70% mindskning af udledte drivhusgasser inden 2030, samt klimaneutralitet inden 2050. For at nå målsætningerne, er politikere ved at udarbejde handlingsplaner og tiltag lokalt og nationalt. Dog er det ikke muligt for politikerne at nå målet alene, da inddragelse af borgerne er nødvendig for at sikre den grønne omstilling.

#Mitklimaløfte har til formål at invitere borgerne ind og præsentere dem for simple ændringer de kan lave i deres hverdag for at blive mere bæredygtige. Med #Mitklimaløfte bliver borgerne introduceret for deres medansvar, og hvorfor det er relevant at de indtænker nye grønne vaner i deres hverdag, for at skubbe omstillingen og nå målene præsenteret i Klimaloven. #Mitklimaløfte giver borgerne muligheden for at aflægge et løfte til dem selv, og hinanden om, at gøre en indsats i kampen om en mere bæredygtig hverdag.

Voxpops i Aalborg

Anne Kejser skubber til Aalborgensernes bevidsthed
Kampagnen #Mitklimaløfte blev introduceret i forbindelse med dette års Bæredygtighedsfestival. Forinden festivalen havde podcaster og radiovært, Anne Kejser brugt to dage i Aalborg på at lave interviews på Voxpop-manér. Her besøgte hun blandt andet TechCollege og UCN samt gågaderne. På disse to dage snakkede Anne Kejser med mange nordjyske borgere, og indbød dem til at afgive deres klimaløfter. Dette udmundede i tre videofilm, som dannede grundlaget for arrangementet: ”Klima for Dummies” til Bæredygtighedsfestivalen.

Anne Kejser præsenterede små sjove klip fra de tre film, og indbød til paneldebat. Panelet bestod af tre klimambassadører.

Velkendte ansigter støtter op om klimakampen
Klimaambassadørerne er velkendte ansigter fra hele Nordjylland. Heriblandt: Henrik Mølgaard, Esben Buch, Jonny Hefty og Niels Skovmand. Formået med ambassadørerne er, at de skal øge kendskabet til kampagnen samt arbejdet der bliver gjort, for at Aalborg Kommune kan forblive i front i Danmarks grønne omstilling. At se et velkendt ansigt støtte op om klimakampen, kan øge interessen fra andre borgere end dem der normalt interagerer med kampagner som denne. Resultatet af dette er forhåbentligt, at kampagnen kommer længere ud – og at alle borgergrupper bliver repræsenteret i klimaløfterne. 

Formålet med den indsamlede data
Klimaløfterne bliver afgivet anonymt. De skal bruges, til at danne et overblik over hvad borgerne i Aalborg Kommune ser som de mest relevante ændringer i den grønne omstilling. Ud fra de givne klimaløfter kan der forhåbentligt ses et mønster, som kan danne grundlag for de tiltag politikerne præsenterer i deres handlingsplan i Aalborg Kommune. Hvis størstedelen af borgerne har udtalt, at de ønsker at cykle fra A til B i stedet for at tage bilen, så kan dette givetvis belyse, at der skal fokuseres yderligere på at skabe forbedrede rammer for cykel-samfundet i kommunen.

Læs mere om kampagnen, se klimaambassadørerne, bliv klimaagent, se videofilmene med Anne Kejser og afgiv DIT klimaløfte. Alt sammen på: www.mitklimaløfte.dk

15.01.2024Aalborg Kommune

Sponseret

Bliv en vigtig del af Aalborg 2024 - internation og lokal konference

03.10.2023Aalborg Kommune

Sponseret

Aalborg 2024: Om præcis ét år går det løs

25.09.2023Aalborg Kommune

Sponseret

Klimapartnerskaber flytter fokus til scope 3

01.02.2023Aalborg Kommune

Sponseret

Når 1 + 1 giver 3 og partnerskaber er vejen frem

12.08.2022Aalborg Kommune

Sponseret

Aalborg oplever stor succes med affaldsprojekt i midtbyen

04.11.2021Aalborg Kommune

Sponseret

Aalborgs unge vil bekæmpe madspild samt genbruge og reparere mere