478 bæredygtige ungdomsboliger opføres i Lyngby

PensionDanmark og Boligfonden DTU igangsætter nu et stort studieboligprojekt i Lyngby. Projektet består af 478 studieboliger, der som det første byggeri i Danmark får både DGNB Guld-certificering og Svanemærket. Scandi Byg er valgt som totalentreprenør.

Fra januar 2020 og frem mod sommeren 2021 vil i alt 478 nye bæredygtige studieboliger blive opført i Lyngby for at imødekomme den store efterspørgsel efter boliger til studerende. Det er resultatet af et samarbejde, PensionDanmark og Boligfonden DTU indledte for knap 3 år siden. Lokalplanen forventes endelig godkendt januar 2020, hvorefter arbejdet igangsættes.

”Vi har udviklet en spændende model for et langsigtet samarbejde med Boligfonden DTU. Samarbejdet vil bidrage til at reducere boligmanglen for unge studerende samtidig med, at det vil sikre et stabilt og fornuftigt afkast til PensionDanmarks medlemmer. Vi har valgt Scandi Bygs modulbyggeri, og da de leverer Svanemærkede boliger som standard, vil de nye boliger som det første byggeri i Danmark både blive bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld og samtidig Svanemærket”, siger PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen.

De 478 studieboliger skal afleveres i tre etaper, og de sidste boliger vil stå klar til indflytning allerede i sommeren 2021. Det drejer sig om i alt 17.500 kvadratmeter, der bliver fordelt på otte blokke i fire etager, hvor der også vil blive opført fællesrum og -køkken, vaskeri, sportsfaciliteter mv:

”Vores fornemste opgave er at få etableret flere gode boliger, herunder i høj grad til internationale studerende, indenfor en økonomi som matcher segmentets betalingsevne. Her har vi fundet en rigtig god løsning, hvor både pris, kvalitet og tidsplan matcher vores ønsker. Modulbyggeri har nemlig den helt store fordel, at fundamentet kan støbes samtidig med, at boligerne bliver bygget. Det betyder, at vi allerede i sommeren 2020 kan have de første cirka 150 boliger klar til indflytning”, forklarer Boligfonden DTU’s direktør, Mikael Hyttel Thomsen.

Som totalentreprenør er valgt Scandi Byg i Løgstør, der er Danmarks største inden for industrialiseret modulbyggeri. Projektet er virksomhedens hidtil største enkeltstående ordre, fortæller Scandi Bygs adm. direktør Thomas Raunsbæk:

”Vi er selvsagt meget glade for at have vundet vores hidtil største ordre, der sikrer et højt momentum i virksomheden også i de kommende år. PensionDanmark er en af Danmarks største bygherrer, og derfor er valget af modulbyggeri og Scandi Byg en vigtig milepæl i udviklingen mod et mere innovativt byggeri.”

Alle 478 boliger skal produceres i Scandi Bygs strømlinede produktion i Løgstør i Nordjyl-land, hvilket blandt andet også indebærer brug af robotter. Når boligerne er bygget, bliver de efterfølgende kørt til byggepladsen på Lundtoftevej 160 i Lyngby, hvor blandt andet fundamentet klargøres sideløbende med, at boligerne er blevet bygget. Det er såle-des med til at sikre en markant kortere byggeproces.

Også fra politisk hold er der stor opbakning til det kommende byggeri: ”Lyngby-Taarbæk er en stærk videns- og uddannelsesby, hvor mange unge har deres hverdag. Derfor er vi glade for, at der investeres i ungdomsboliger, så både vores egne unge og de mange, der kommer hertil udefra, får bedre mulighed for at bo i byen. Og når PensionDanmark og DTU tilmed vælger at omdanne et tidligere industriområde til bæredygtige ungdomsboliger, så bidrager det positivt til byens udvikling”, siger borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani.

27.01.2022PensionDanmark

Sponseret

Ny bæredygtig hotel- og restaurantskole og gastronomisk campus på vej i København

20.12.2021PensionDanmark

Sponseret

PensionDanmark blandt verdens mest ansvarlige investorer

16.12.2021PensionDanmark

Sponseret

Bæredygtige studieboliger hædres med pris

14.12.2021PensionDanmark

Sponseret

Nyt partnerskab skal understøtte den grønne omstilling

29.06.2021PensionDanmark

Sponseret

Stærke danske partnere vil sammen levere Danmarks nye flådefartøjer

29.06.2021PensionDanmark

Sponseret

PensionDanmark kåret til årets bæredygtige pensionsselskab