Wefood indgår partnerskab med Frode Laursen om at bekæmpe madspild

Transport- og Logistikvirksomheden Frode Laursen har indgået en aftale med Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker om at sponsorere transport af overskudsvarer mellem landsdelene.

Frode Laursen henter varer fra Wefoods lager i Hvidovre.

Mandag morgen rullede den første Frode Laursen lastbil ud fra Wefoods hovedlager i Hvidovre til lageret i Viby ved Aarhus.

Bilen er den første af mange, der flere gange om måneden vil transportere overskudsvarer fra Sjælland til Jylland.  Dermed har Frode Laursen sørget for at løse et stort problem for Wefood, der sælger overskudsvarer i seks butikker i hele Danmark.  

  - Vi får rigtig mange af vores overskudsvarer fra virksomheder i Københavnsområdet. Tidligere har vi på grund af transportomkostninger ofte måttet opgive at sende varerne videre til vores butikker i Jylland, men med aftalen med Frode Laursen er det nu muligt, fortæller Jan-Martin Mikkelsen, der er ansvarlig for Wefood-butikkerne.

Ressourcer med fornuft

Hos Frode Laursen er transportdirektør Allan Munkholm Poulsen også glad for det nye samarbejde.

- Vi er glade for at kunne hjælpe. I Frode har vi en værdi, der hedder at vi bruger ressourcer med fornuft, og for os giver det derfor rigtig god mening at være med til at sørge for at reducere madspild.

Sidste år sikrede Wefood at 410 tons madvarer endte på spisebordet i stedet for i skraldespanden. Når der i Danmark hvert år bliver smidt omkring 540.000 tons mad ud, så er det en mission, der giver mening – også for en virksomhed som Frode Laursen, der i forvejen er en af Nordens førende logistikvirksomheder indenfor detail og FMCG-området.

  - For os giver det god mening at hjælpe, hvor vi kan, ved at gøre det, vi er gode til. I det her tilfælde synes vi at samarbejdet ligger lige til højrebenet, og vi håber, at vi sammen med Wefood kan være med til at sikre at endnu færre madvarer ender i skraldespanden, siger Allan Munkholm Poulsen.

Transport på HVO-biodiesel

Allan Munkholm Poulsen tilføjer, at Frode Laursen vil sørge for at transporten vil blive foretaget på HVO-biodiesel. HVO er en andengenerationsdiesel, der er produceret af affald og restprodukter fra f.eks. slagteriaffald.

 - Ved at garantere at alle transporter bliver transporteret på HVO, reducerer vi dermed CO2-forbruget med op til 88%, fortæller han.

Kort om WeFood:

Wefood har eksisteret siden 2016 og er ejet af Folkekirkens Nødhjælp. De har til opgave at mindske madspild ved at sælge varer, som af den ene eller anden grund ikke kan sælges – men som intet fejler.

Overskuddet fra salget af varerne går til Folkekirkens Nødhjælps klimaarbejde og udviklingsprojekter i lande som Cambodja, Etiopien og Zimbabwe. Wefood har butik i Aarhus, Vejle, Aalborg og tre butikker i København.  Sidste år reddede Wefood 416 ton mad, hvilket gav 3.105.570 kroner til nogle af verdens fattigste

12.03.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats

13.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

06.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Salling Group stiller butikker til rådighed for Folkekirkens Nødhjælp