Virksomhed med store bæredygtighedsambitioner er dykket dybt ned i rapporteringsarbejdet

Det har krævet en stor indsats, men med en ny bæredygtighedsrapport i hånden står HEM Denmark stærkere rustet til fremtiden.

Der er 25 ansatte i HEM Denmark, der nu har fået en omfattende ESG-rapport. .

HEM Denmark har i mange år haft fokus på certificeringer og minimering af materialespild, og salgschef Bo Heilskov kalder arbejdet med bæredygtighed ”en del af virksomhedens dna”.

Indsatsen var bare aldrig blevet formidlet i sin helhed til omverdenen, og det arbejde tog HEM fat på sidste år med assistance fra rådgivningsvirksomheden Viegand Maagøe.

”Nu har vi fået beskrevet hele vores bæredygtighedstankegang, sat det i system og koblet det med de velkendte ESG-begreber og FN-verdensmål. Samtidig er vi blevet Science Based Targets-certificeret, og det gør os skarpere på særligt klimarapporteringen, fordi vi så har en klar målsætning,” forklarer Bo Heilskov.

Samarbejde gjorde det muligt

Han lægger ikke skjul på, at arbejdet med den nye bæredygtighedsrapport har været ressourcekrævende, men samarbejdet med Viegand Maagøe muliggjorde, at han sammen med sine 24 kolleger alligevel havde tid til at holde fokus på driften i HEM.

”Vi skulle selvfølgelig finde data og deltage i workshops, men vi havde Viegand Maagøe til at drive hele processen, lave analysen af vores virksomhed og vores marked og putte det hele i de rette rapporteringskasser. På den måde sikrede vi fremdrift, og vi eliminerede risikoen for at havne i greenwashing i forhold til kommunikationen af vores arbejde” forklarer salgschefen.

Bæredygtighedsrapporten indeholder bl.a. HEMs første klimaregnskab og beskrivelsen af virksomhedens godkendte Science Based Targets-målsætning for CO2-reduktioner. Den forklarer også, hvordan HEM arbejder med at sikre sporbarhed og transparens bagudrettet i værdikæden via certificeringer, og om fokus på mangfoldighed samt sikre og sunde arbejdsforhold.

”Det er en kæmpe hjælp for os, for nu har vi noget konkret at fremvise, og vi har fået et rapporteringsværktøj til brug for de fremadrettede rapporteringer.

Kom i gang!

For HEM blev det omfattende arbejde med at rapportere på egen bæredygtighedsindsats ikke fremtvunget af et eksisterende pres fra værdikæden eller kunder, men det er så småt begyndt at komme.

”Vi har vurderet, at det her bliver en deal breaker for, om man kan få lov at agere i markedet fremover. Så er vi ikke med på det tog, der buldrer derudad, får vi bare ikke lov til at byde ind, men bliver i stedet valgt fra,” siger Bo Heilskov.  

Salgschefens opfordring til andre virksomheder – uanset størrelse – lyder derfor også kort og godt: Kom i gang!

”Selvom det i første omgang kun bliver et lovkrav for større virksomheder at rapportere på bæredygtighed og ansvarlighed, kan man lige så godt være på forkant, så ens virksomhed er konkurrencedygtig – også i fremtiden. Det har vi i hvert fald ikke fortrudt her i HEM” siger Bo Heilskov.

HEM har fået tilskud fra EU’s fond SMV:Grøn til medfinansiering af bæredygtighedsrapporten.

Læs HEM Denmarks ESG-rapport.

Kort om HEM Denmark

 • B2B-leverandør af hele og opskårne plader til industri og byggeri

 • Importerer fra hele verden

 • Har lager i Århus og Hem

 • 25 medarbejdere

Det har Viegand Maagøe hjulpet HEM med

 • Udvikle CO2-beregner til HEMs produkter
   
 • Lave virksomhedens første klimaregnskab
   
 • Certificere virksomheden til Science Based Targets-initiativet
   
 • Lave en helhedsorienteret bæredygtighedsrapport (ESG-rapport) og facilitering af en bæredygtigheds- og strategiproces, der sætter retningen for det fremtidige arbejde med bæredygtighed

29.05.2024Viegand Maagøe

Sponseret

CSRD: EU-direktiv om bæredygtighedsrapportering

12.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

3 ting du skal glæde dig til med ‘Green Claims’ Directive

12.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Grønt, bæredygtigt, klimavenligt … Du må ikke lyve

12.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Er du klar? EU vil sætte din virksomheds grønne påstande under lup

04.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Digital CO2-beregner viser uddannelsesinstitution vejen til skarpere klimaindsats

27.11.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Hvordan elektrificerer man fødevareindustrien?