Vidste du, at størstedelen af kaffefarmerne ikke kan blive certificeret?

På verdensplan er der ca. 12,5 million kaffefarmere, der sørger for, at alle os, der elsker en kop kaffe, kan nyde den dejlige drik. Kaffen dyrkes i mere end 70 lande i området omkring ækvator, da det er her, der er de mest optimale dyrkningsforhold.

Størstedelen af kaffefarmerne er småfarmere, og de repræsenterer mere end 70 % af alle kaffefarmere i verden. Mere end 80 % af disse småfarmere har mindre end 2 hektar land at dyrke kaffen på.

Certificeringsprogrammerne arbejder målrettet mod at imødekomme de sociale, økonomiske og miljømæssige udfordringer, som der er i de kaffeproducerende lande. Det er imidlertid meget omkostningstungt for farmene at blive certificeret, og da de ikke er garanteret en højere pris for kaffen, bliver certificering ikke en prioritet. Derudover kræver det en stor volumen kaffe, hvis man skal være en del af certificeringsprogrammerne.

Jacobs Douwe Egbert Peets (JDE Peets) er verdens største pure-player kaffevirksomhed, og vi har et omfattende program ”Common Grounds” for at støtte de kaffefarmere, der ikke kan blive certificeret.

Vores tilgang inkluderer både kaffe fra certificerede farmere og kaffe fra ikke-certificerede farmere. Vores globale målsætning er 100 % ansvarlig handlet kaffe i 2025, hvor porteføljen består af certificeret OG verificeret kaffe.

Hvad er ansvarligt handlet kaffe?
Global Coffee Platform, som er en brancheorganisation for alle involverede i kaffebranchen, har udviklet ”the Coffee Sustainability Reference Code”, som består af 12 principper for ansvarlig kaffeproduktion. Principperne er opdelt i 30 standarder, der definerer ansvarligt dyrket kaffe. Kaffe, der er produceret og købt i henhold til disse standarder, anses for at være ansvarlig handlet. Alle anerkendte certificeringsordninger anvender denne standard.

Baseret på standarderne defineret i ”the Coffee Sustainable Reference Code” foretager vores samarbejdspartner Enveritas risikoanalyser i de kaffeproducerende lande. Enveritas er specialiseret i værdikæden hos de små kaffefarmere. Resultatet af risikoanalyserne viser de kritiske udfordringer i regionen, og de adresseres i samarbejde med leverandører, lokale partnere og offentlige instanser. Med vores Common Grounds-projekter forbedrer vi aktivt farmernes levegrundlag. JDE Peets har ambitiøse målsætninger og har en inkluderende indkøbsstrategi. Det betyder, ar alle farmere har gratis adgang til risikovurderinger og forbedringsprojekter. Denne tilgang gør det muligt for småfarmere at dyrke kaffen ansvarligt og forbedre deres levebrød.

Vores 2025 målsætninger
Vi har en klar målsætning om at have inkluderet +1 million småfarmere i vores projekter inden udgangen af 2025. Der bliver derfor investeret €150 mio. i projekter fra 2022-2025 for at nå denne målsætning.

Ved udgangen af 2022, havde vi 61 aktive projekter fordelt på 22 lande, og der er indtil videre inkluderet 590.000 kaffefarmerne i vores projekter.

Vores fremtid handler derfor ikke kun om certificering, men hele værdikæden fra bønne til kop.

For mere information og detaljer omkring vores Common Grounds-program omhandlende kaffefarmerne – besøg da vores corporate hjemmeside og vores lokale hjemmeside:
https://www.jdepeets.com/sustainability/
https://www.jdeprofessional.dk/csr/

Denne artikel er del af et tema:

Tema: ansvarlige indkøb af kaffe

Danskerne elsker kaffe og fri adgang til den på arbejdet er et yndet personalegode. Den bedste smag har den kaffe, som er købt med tanke for ansvarlig dyrkning og salg. CSR.dk finder lommelygten frem og kigger på nogle af dem, der kan hjælpe.

02.10.2023JACOBS DOUWE EGBERTS DK ApS

Sponseret

Hvorfor er vedvarende energikilder vigtige i kaffeproduktion?

02.10.2023JACOBS DOUWE EGBERTS DK ApS

Sponseret

Vidste du, at størstedelen af kaffefarmerne ikke kan blive certificeret?