Verdo og TLV-Forsyning i tæt samarbejde om overskudsvarme og sikker forsyning

Et nyt samarbejde mellem lokale ildsjæle og energikoncernen Verdo skal være med til at styrke forsyningssikkerheden og øge udnyttelsen af grøn overskudsvarme.

Se info nederst..

Lokale ildsjæle i flere mindre landsbyer i Randers høster nu ekstra udbytte af deres kamp for at få etableret fjernvarme. Årsagen er et nyt samarbejde mellem energikoncernen Verdo og TLV-Forsyning, som repræsenterer lokale varmeselskaber i landsbyerne Assentoft, Spentrup og Østre Bjerregrav.

Sammen vil selskaberne nu arbejde målrettet for at udnytte synergierne ved at binde byernes forsyninger sammen, og det er der ifølge Verdo’s varmechef, Karsten Randrup, store perspektiver i.

Ikke mindst i Assentoft syd for Randers, der som den første by, skal bindes sammen med Randers.

”Der er spændende synergier at forfølge omkring forsyningen af Assentoft, og det ligger lige til højrebenet for os at være en del af denne rejse. Vi spiller allerede en stor rolle i udfasningen af individuelle olie- og gasfyr i Randers-området. Derfor er vi rigtig glade for at indgå et partnerskab med TLV-Forsyning, hvor vi sammen finder de bedste løsninger på fjernvarmeforsyning til kunderne”, udtaler Karsten Randrup, varmechef hos Verdo.

Mere robust, mere grønt
Tanken er, at Verdo med en ca. 5 km lang transmissionsledning kan forsyne Assentoft med spidslastproduktion og sikre en større brændselsfleksibilitet. Tilsvarende kan varmekunderne i Randers få overskudsvarme og varme fra varmepumperne retur.

Det kan lade sig gøre, fordi industrivirksomheden DAKA producerer så meget overskudsvarme, at den kan opvarme hele Assentoft og mere til, og det er netop denne overskudsvarme, der sammen med varmepumper, der drives af grøn el fra vindmøller og solceller, udgør fundamentet for den lokale løsning i Assentoft.

Ved at binde forsyningerne sammen, bliver hele forsyningen altså mere robust. Samtidig bliver der bedre udnyttelse af den grønne energi og endda på en måde, der sikrer varmekunderne den billigst mulige pris.

Det lokale forsyningsselskab, Assentoft Forsyning a.m.b.a., der står for at etablere anlægget, fik allerede i december tilsagn om 18,8 mio. kr. i støtte fra fjernvarmepuljen under Energistyrelsen, og omkring 1.000 husstande har foreløbig givet tilsagn om, at de ønsker at få fjernvarme fra det nye varmeværk, når varmepumperne efter planen går i drift primo 2024. I bestyrelsen hos Assentoft Forsyning glæder man sig nu over det nye samarbejde:

”Det er en spændende proces, vi nu kigger ind i, hvor vi sammen med Verdo ser nærmere på potentialerne ved et sammenkoblet system. Det er jo genialt at udnytte overskudsvarme, det ligger næsten i ordet. Det er jo varme, der er i overskud,” fortæller Kristian Haugland fra bestyrelsen i Assentoft Forsyning a.m.b.a.

Hos TLV-Forsyning, ser direktør Michael Meldgaard ligeledes frem til samarbejdet på vegne af de lokale varmeselskaber:

”Vi søger altid samarbejde og løsninger, der er til vores forbrugeres bedste. Det er jo, hvad vi er sat i verden for, - og den fælles fjernvarmeforsyning af byerne i og omkring Randers bliver meget robust gennem samarbejdet med Verdo,” siger direktør Michael Meldgaard og slår fast: ”Vi er kun lige gået i gang. Der er mange overvejelser oppe at vende, og vi har et godt udgangspunkt for at skabe synergier, der kan komme kunderne til gavn.”

Foto: Kristian Haugland fra bestyrelsen i Assentoft Forsyning a.m.b.a., Martin Therkildsen, Projektleder hos Verdo og Michael Meldgaard adm. Direktør hos TLV-Forsyning gør klar til at binde forsyningerne i Assentoft og Randers sammen.

16.08.2023Verdo A/S

Sponseret

Nyt anlæg fra Verdo gør haveaffald til klimavenlig varme

31.03.2023Verdo A/S

Sponseret

Verdo og TLV-Forsyning i tæt samarbejde om overskudsvarme og sikker forsyning

22.03.2023Verdo A/S

Sponseret

Endeligt punktum i gamle varmesager

22.12.2022Verdo A/S

Sponseret

Overvældende interesse for foreningspulje

11.07.2022Verdo A/S

Sponseret

Nyt lade-hotspot indviet i Herning

08.07.2022Verdo A/S

Sponseret

Nyt anlæg skal levere varme til 2000 nye fjernvarmekunder