VELUX Gruppen plantede 25.000 træer i landsdækkende skovrejsningsprojekt

VELUX Gruppen donerede 500.000 DKK til at plante nye skove i Danmark i forbindelse med kampagne for træernes betydning for klimaet og nærmiljøet.

12.03.2020

Sponseret

VELUX

​Målet med kampagnen var, at der skulle samles penge nok ind til at plante en million nye træer og på den måde skabe nye folkeskove rundt omkring i Danmark på offentlige arealer.

​Træ udgør en vigtig del af vores vinduer, og VELUX Gruppen har valgt at støtte dette landsdækkende skovrejsningsprojekt, da det er med til at fortælle, hvordan genplantning og skovbrug er et vigtigt bidrag til at bekæmpe klodens CO2-aftryk.

Peter Bang, CFO & Executive Director i VELUX Gruppen

Det var TV2 og Danmarks Naturfredningsforening, som tilbage i efteråret stod bag den landsdækkende kampagne, der kulminerede, lørdag den 14. september, med et stort indsamlingsshow, som blev sendt på TV2. De penge, som blev indsamlet gik til at plante nye skove i Danmark.

VELUX Gruppens brug af træ

VELUX Gruppen køber træ så tæt på deres egne fabrikker, som muligt. Træet stammer fra Norge, Sverige, Finland, Estland, Rusland, Polen, Frankrig og USA. Vi bruger skovfyr (Pinus Sylvestris) til trævinduer og rødgran (Picea Abies) til polyuretan-vinduer.

VELUX fabrikkerne i Europa er alle certificerede i henhold til FSC (Forest Stewardship Council) og/eller PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

VELUX Gruppen har været medlem af og støttet FSC Danmark og FSC International siden 2016.

99,5% af alt træ i vinduerne til vores europæiske markeder er certificeret. Det resterende overholder FSCs krav om kontrolleret træ.

100% af det træaffald VELUX Gruppen genererer, genanvendes til andre produkter eller til opvarmning.

Træernes CO2-aftryk 

Træer optager og lagrer CO2, og bidrager positivt til klimaet. Derudover bidrager nye skove til samfundet med mange andre goder så som produktion af træ, juletræer og pyntegrønt, beskyttelse af grundvandet, biodiversitet, friluftsoplevelser og jagt m.m.

Om VELUX Gruppen

I over 75 år har VELUX Gruppen skabt bedre bygninger med dagslys og frisk luft gennem taget. Produktporteføljen omfatter ovenlysvinduer og -moduler til både skrå og flade tage.

Siden 2012 har VELUX designet, produceret og solgt præfabrikerede ovenlyssystemer til kommercielle bygninger: VELUX Modular Skylights (VMS). I dag beskæftiger den kommercielle division 270 medarbejdere med salg i 11 lande og produktion i Danmark og USA.

VELUX Gruppen arbejder globalt med salgs- og produktionsaktiviteter i mere end 40 lande og beskæftiger omkring 10.200 medarbejdere på verdensplan. VELUX Gruppen er ejet af VKR Holding A/S, et fonds- og familieejet aktieselskab. Find mere information på www.velux.com.

14.11.2021VELUX

Sponseret

VELUX Gruppen lancerer Build for Life – en regenerativ tilgang til fremtidens bygningsdesign

29.09.2021VELUX

Sponseret

VELUX Gruppen og Schneider Electric udvider deres grønne partnerskab

10.08.2021VELUX

Sponseret

Dansk arkitektstuderende vinder international arkitekturpris

28.05.2021VELUX

Sponseret

Få fuld kontrol over indeklimaet i hjemmet - også når du er på farten

13.05.2020VELUX

Sponseret

2019 Sustainability Report released - VELUX Group contributes to a more sustainable society

12.03.2020VELUX

Sponseret

VELUX Gruppen plantede 25.000 træer i landsdækkende skovrejsningsprojekt